Antena 3 CNN Actualitate CTP, despre febra iodului: "Printre oamenii care s-au năpustit în farmacii or fi și din cei care spuneau că după vaccin le creşte cap de crocodil"

CTP, despre febra iodului: "Printre oamenii care s-au năpustit în farmacii or fi și din cei care spuneau că după vaccin le creşte cap de crocodil"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că oamenii speriați de amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin au dat fuga la farmacii să cumpere pastile cu iod, fără să ştie ce efecte adverse pot avea asupra sănătății lor. 

CTP, despre febra iodului: "Printre oamenii care s-au năpustit în farmacii or fi și din cei care spuneau că după vaccin le creşte cap de crocodil"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Mar 2022   •   13:35

"Toți oamenii aceștia care s-au năpustit acum pe farmacii ca să cumpere iodură de potasiu, precum și suplimente alimentare cu iod - care nu fac doi bani (nu fac doi bani în general, dar acum cu atât mai mult) - s-au năpustit să le cumpere fără să știe nimic. 

Oamenii aceștia nu știu ce e izotopul de iod radioactiv, cum se duce în tiroidă, care este perioada de înjumătățire a izotopului de iod radioactiv - care este o săptămână (după o săptămână, iodul radioactiv s-a dezintegrat, nu mai este un pericol).

Deci, această pastilă de iod - care e o pastilă concentrată, specială, care se găsește în unitățile medicale, probabil la Spitalul Militar - se dă în primele ore de după o posibilă contaminare cu radioactivitate, nu se dă înainte! Dacă ți-o dă înainte, îți îmbolnăvește tiroida, n-are ce să caute suplimentul acela enorm de iod.

Ce face iodul ăsta? Dacă primești pastila, pentru o perioadă scurtă de timp, câteva zile, intră în tiroidă - creându-i niște probleme - și nu dă voie iodului radioactiv, izotopului care intră în organism pe gură, prin respirație, cu praful, să intre în tiroidă și să producă, bineînțeles, cancer. Asta e cu iodul", a explicat CTP, potrivit digi24.ro.

Gazetarul este de părere că printre cei care s-au înghesuit să cumpere iod de la farmacie se află, probabil, și persoane care refuzau vaccinul anti-COVID de teama presupuselor efecte negative. 

"Am o singură întrebare: oamenii aceștia, printre ei or fi și dintr-ăia care spuneau nu mă duc să mă vaccinez, domnule, că-mi crește cap de crocodil, îmi cresc solzi, așa cum am auzit eu la televizor, rămân femeile sterile, nu mă duc, domnule! 

Și acum, s-au dus după pastila de iod fără să-și pună cea mai mică întrebare înainte de a o băga în gură", a continuat Cristian Tudor Popescu.
 

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu iod
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close