Antena 3 CNN Actualitate Peste 54.000 de fani şi-au luat "la revedere" de la naţionala lui Hagi

Peste 54.000 de fani şi-au luat "la revedere" de la naţionala lui Hagi

Generaţia de Aur i-a făcut fericiţi pe români pentru ultima dată. Hagi, Popescu, Petrescu şi foştii lor coechipieri au jucat inca o data pt nationala şi au câştigat meciul de retragere al generaţiei lor, împotriva legendelor lumii. Zeci de mii de fani au venit pentru a-şi lua "la revedere" de la selecţionata care a reuşit cea mai mare performanţă a tricolorilor: prezenţa în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2024   •   08:48

La 30 de ani de la Cupa Mondială din '94, Generaţia de Aur, echipa care a scos românii în stradă, s-a întors pe teren pentru un ultim meci.

Pe Arena Naţională, peste 54 de mii de suporteri de toate vârstele au venit cu speranţe mari şi cu amintiri frumoase.

În tribunele Arenei Naţionale au fost premierul României, Marcel Ciolacu, dar şi Nicolae Ciucă. 

Hagi, Popescu şi toţi ceilalţi mari jucători care au învins Argentina şi Columbia au îmbrăcat pentru ultima dată tricoul naţionalei într-un meci în care adversari le-au legende ale fotbalului. Rivaldo, Stoichkov, sau Nuno Gomez s-au numărat printre cei selecţionaţi de Jose Mourinho. Arbitru a fost marele Ion Crăciunescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În minutul 5, jocul a fost oprit pentru ca spectatorii să îi aducă un omagiu marelui absent al partidei, Daniel Prodan.

Legendele lumii au înscris primele două goluri ale partidei, prin Rivaldo şi Pandev, dar Generaţia de Aur a reuşit să reducă din diferenţă până la pauză. Basarab Panduru a marcat un gol spectaculos, ca în vremurile bune, din pasa lui Hagi.

Liderul Generaţiei de Aur şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Hagi a înscris din penalty, în uralele suporterilor, iar Gâlcă a stabilit scorul final, 3 la 2.

Tricourile purtate de fotbalişti la acest meci vor fi scoase la vânzare, iar profitul rezultat în urma acestei licitaţii va fi donat către "Şcolile Generaţiei de Aur".
 

×
Subiecte în articol: fotbal generatia de aur Hagi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A fost pus în circulație trenul București-Istanbul. Cât costă biletul
x close