Cu cât cresc, de fapt, pensiile de la 1 septembrie 2020. Calcule exclusive!

03 Aug 2020   •   18:21
Cu cât cresc, de fapt, pensiile de la 1 septembrie 2020. Calcule exclusive! Pixabay.com

PENSII 2020. Premierul Ludovic Orban face un nou anunț despre pensii, de data aceasta despre pensia minimă cea pe care o primesc peste un milion de pensionari.

Ludovic Orban a declarat că va crește pensia minimă cu același procent cu care va crește și punctul de pensie. Dacă punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum este ultimul procent avansat de Guvern, atunci și pensia minimă va crește cu același procent de la 1 septembrie, iar asta înseamnă că pensia minimă care acum este de 704 lei pe lună va fi 802,5 lei.

De luna următoare, sta înseamnă o creștere de aproape 100 lei!

PENSII 2020. Calcule exclusive. Cu cât se măresc pensiile de la 1 septembrie 2020

Deși avem o lege clară care spune că punctul de pensii ar trebui majorat cu 40 de procente, Executivul a anunțat că pensiile vor crește doar cu 14%.
Gina Vacariu a făcut toate calculele și a arătat luni, la Antena 3, cât vor pierde pensionarii.

Consilierul premierului a spus săptămâna trecută, la Antena 3, că a vorbit la Guvern și că punctul de pensie va crește cu 14 puncte procentuale.

PENSII 2020. Cu cât va crește pensia dacă va fi majorată cu 14%

Calcule exclusive. Cu cât se măresc pensiile

Punctul de pensie acum este 1265 lei, dacă va crește cu 14 puncte procentuale va ajunge la 1442 lei. Asta înseamnă că ar trebui să crească în jur de 4 milioane de pensii.

Vom vedea în zilele următoare cu cât cresc, de fapt, pensiile, pentru că Guvernul ar trebui să anunțe concret cu cât va crește punctul de pensie.

Citiți și:

Klaus Iohannis a decis! Care sunt categoriile de persoane ce vor ieși mai devreme la pensie

Parteneri
x close