Antena 3 CNN Actualitate Culisele unui contract dubios. Anchetă GSP.ro: Cum a ajuns Mitică Dragomir în atenţia procurorilor DNA

Culisele unui contract dubios. Anchetă GSP.ro: Cum a ajuns Mitică Dragomir în atenţia procurorilor DNA

Culisele unui contract dubios. Anchetă GSP.ro: Cum a ajuns Mitică Dragomir în atenţia procurorilor DNA
01 Iun 2013   •   18:12

Afacerea de 3,5 milioane de euro dintre Mitică Dragomir şi RCS&RDS ridică multe semne de întrebare, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, care publică actele adiţionale ale contractelor. Potrivit acestora, societatea de cabul a intrat în afaceri private cu Dragomir, pentru a se asigura că are câştig de cauză într-o altă afacere mult mai bănoasă: televizarea partidelor de fotbal din liga I, prin propriul canal de sport.

Aceasta poate fi explicaţia pentru care RCS RDS a acceptat să încheie un contract prin care nu-şi recuperează investiţia, în timp ce Dragomir are numai de câştigat, arată ancheta realizată de Gazeta Sporturilor.

Contractele adiţionale ale afacerii dintre Mitică Dragomir şi RCS RDS ridică şi mai multe semne de întrebare asupra relaţiilor dintre cele două părţi şi a unui posibil conflict de interese în care s-ar afla şeful LPF. Firma prin care acesta a reînnoit contractul iniţial este cea prin care îşi desfăşoară familia Dragomir toate afacerile, inclusiv cele cu hoteluri, imobiliare şi alte terenuri.

Potrivit jurnaliştilor de la GSP, societatea de cablu s-a arătat interesată dintr-o dată de afacerile lui Dragomir şi s-a angajat să  investească în modernizarea saloanelor pentru evenimente pe care le are acesta, încă 1,8 milioane de euro. Nimeni nu poate explica însă de ce a acceptat RCS-ului o cotă de numai 15% din acest profit.

Contractul demonstrează că societatea de cablu NU poate să-şi recupereze în timpul contractului investiţia făcută. Tocmai pentru că li s-a părut o afacere dubioasă, procurorii DNA l-au chestionat pe Dragomir, care a negat că ar fi scos bani din această asociere.

"Nici un ban. Dacă făceam asta, eram curăţat. Aşa, am fost sclipitor. (...) Îşi vor recupera sigur investiţia (n.r RCS RDS) până în 2018, pentru că am acolo minimum 200-250 de nunţi pe an. Iar dacă nu-şi recuperează banii, mă doare în pălărie", le-a mai spus Dragomir procurorilor DNA.

Întrebarea-cheie în acest caz este de ce o firmă cu o cifră de afaceri de peste o jumătate de miliard de euro a văzut o oportunitate în a intra cu 3,5 milioane de euro într-o asociere din care în primul an n-a întors mai mult de 50.000 de euro?

Şi anchetatorii DNA au vrut să afle răspuinsul la această întrebare.

Mitică Dragomir le-a spus că, de fapt, ţinta RCS RDS ar fi fost să cumpere spaţiul şi saloanele deţinute de el în centrul Capitalei, pentru studiorile proprii de televiziune. Jurnaliştii GSP scriu însă că şeful LPF şi societatea de cablu nu s-au înţeles la bani. Dragomir ar fi cerut 20 de milioane pentru spaţiile sale, iar Tesari era dispus să dea jumătate.

Potrivit anchetei realizate de Gazeta Sporturilor, RCS RDS îşi lansa în acea perioadă propriul canal de sport, prin care urmărea să televizeze partidele de fotbal şi să dea o lovitură grupului Intact, care transmisese în primul an toate meciurile exclusiv pe GSP TV. Tocmai pentru a se asigura că nu va întîmpina greutăţi la LPF, societatea de cablu ar fi intrat în afaceri private care par nerentabile cu Dragomir. Acesta le-a spus procurorilor DNA că la finalul contractului el rămâne cu profitul şi cu saloanele din centrul capitalei.

În acest timp, societatea de cablu spune că al doilea contract nu are legătură cu fotbalul şi a respectat legislaţia comercială.

×
Subiecte în articol: Sorin Alexandrescu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close