Antena 3 CNN Actualitate Cultură 10 mai, Ziua Regalității. Ce evenimente culturale au loc în Capitală

10 mai, Ziua Regalității. Ce evenimente culturale au loc în Capitală

10 mai, Ziua Regalității. Ce evenimente culturale au loc în Capitală
Sursa foto: Foto: Pixabay
10 Mai 2018   •   13:39

 

Astăzi, 10 mai este Ziua Regalităţii. Între anii 1866 şi 1947, într-o astfel de zi, românii sărbătoreau ziua naţională, odată cu ziua regelui. Astfel, cu această ocazie vor fi organizate mai multe manifestaţii la Bucureşti, evenimente care vor fi până duminică.

Un spectacol de teatru caritabil despre principesa Ileana a României va avea loc joi, de la ora 19.00, la Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR). Accesul la eveniment va fi liber.

Palatul Elisabeta va găzdui de 10 Mai, de la ora 17.00, o petrecere în grădină la care sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, mii de invitaţi din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova.

La ora 19.00, în Parcul Regele Mihai I (Pavilion A - ExpoFlora - Herăstrău), va avea loc vernisajul expoziţiei "10 Mai - Ziua Regalităţii", desfăşurată sub auspiciile Familiei Regale a României, în prezenţa principesei Maria.

Lansarea volumului "Susţine cu a ta mână Coroana Română", scris de Majestatea Sa Margareta şi de principele Radu, publicat la editura Litera, va avea loc vineri, de la ora 12.00, în Sala "Mitiţă Constantinescu" a Băncii Naţionale a României.

La ora 19.00, la Sala Radio, va avea loc concertul regal susţinut de Orchestra Naţională Radio dedicat sărbătorii zilei naţionale de 10 Mai. 

Duminică, de la ora 15.30, pe Stadionul Naţional de Rugby "Arcul de Triumf", va avea loc finala Cupei Regelui la Oină, competiţie naţională ajunsă la a şasea ediţie, potrivit news.ro

Ziua Regalității marchează trei etape importante în constituirea staului Român, printre care care venirea lui Carol I în România în 1866, obţinerea Independenţei din 1877 şi Proclamarea Regatului în 1881. 

×
Subiecte în articol: Capitală evenimente
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close