Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit Augustin Buzura. Academicianul Eugen Simion: „Buzura a făcut ca România să nu fie sub comunism o Siberie a spiritului”

A murit Augustin Buzura. Academicianul Eugen Simion: „Buzura a făcut ca România să nu fie sub comunism o Siberie a spiritului”

A murit Augustin Buzura. Academicianul Eugen Simion: „Buzura a făcut ca România să nu fie sub comunism o Siberie a spiritului”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
10 Iul 2017   •   20:05

A murit Augustin Buzura. Academicianul Eugen Simion a afirmat, într-o intervenție telefonică la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, că pierderea lui Augustin Buzura este uriașă pentru literatura noastră.

„Buzura a făcut ca România să nu fie sub comunism o Siberie a spiritului. Romanele lui Buzura au fost citite, căutate, reeditate, consultate în zeci de mii de exemplare pentru că oamenii vedeau acolo că el încearcă să spună adevărul. Un prozator în linia lui Slavici și Rebreanu. Nu avea o frază strălucitoare, ușoară. Era greoaie dar gravă, nu zbura deasupra frazelor limbajul lui, ci căuta ceva în interiorul lucrurilor. Pierderea lui e uriașă pentru literatura noastră”, a spus Eugen Simion, la Antena 3.

Scriitorul Augustin Buzura a murit luni, la vârsta de 78 de ani. 

 

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close