x close

A murit scriitorul francez Jean Dutourd

de Antena3.ro    |    18 Ian 2011   •   18:05
A murit scriitorul francez Jean Dutourd Foto: lefigaro.fr

Scriitorul francez Jean Dutourd a murit luni seară, la vârsta de 91 de ani, în locuinţa sa din Paris, informează AFP, citat de Mediafax. Jean Dutourd a fost membru al Rezistenţei franceze în timpul ocupaţiei naziste şi, totodată, un critic acid al timpurilor actuale.

Membru al Academiei Franceze, Dutourd a devenit cunoscut în presa şi literatura din Franţa, după ce a criticat, pe parcursul a peste 50 de ani, conformismul şi mediocritatea din epocă.

Jean Dutourd s-a născut pe 14 februarie 1920. Este autorul unei opere literare caracterizate de o ironie extrem de caustică şi de luări de poziţii tranşante, emise de un scriitor care se declara "un nostalgic al societăţii agrare şi literare".

Nicolas Sarkozy a dorit să îl omagieze pe acest "iconoclast al literelor franceze", pentru care "provocarea nu a eclipsat niciodată angajamentul şi profunzimea gândirii".

Doutord este autorul a zeci de romane, printre care se numără "Au bon beurre", recompensat cu premiul Interallié în 1952, "Les Horreurs de l'amour" (1963), "Masacareigne" (1977), "Le séminaire de Bordeaux" (1987), "Portraits de femmes" (1991), "L'Assasin" (1993) şi "Journal intime d'un mort" (2004).

Citeşte mai multe despre:

moarte deces a murit paris
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati