Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit scriitorul Gerard De Villiers, autorul seriei "SAS"

A murit scriitorul Gerard De Villiers, autorul seriei "SAS"

A murit scriitorul Gerard De Villiers, autorul seriei "SAS"
de M.T.    |    01 Noi 2013   •   17:34

Autorul romanelor de spionaj din seria "SAS", Gerard De Villiers, a murit, joi, la Paris, la vârsta de 83 de ani, informează AFP, citată de Mediafax.

Anunţul a fost făcut pe Twitter de avocatul scriitorului, Eric Morain, care a notat că De Villiers a încetat din viaţă „după o boală îndelungată”.

„Prinţul Malko Linge este orfan: scriitorul Gerard de Villiers a murit, ieri, la Paris, la vârsta de 83 de ani, după o boală îndelungată", a scris Morain pe cunoscuta reţea de socializare.

„În mai a fost diagnosticat cu cancer pancreatic cu metastaze hepatice. În ultimele săptămâni, el a fost conştient, dar foarte slăbit. Nu a mai suportat chimioterapia. A murit exact cum nu şi-ar fi dorit”, a declarat soţia autorului, Christine De Villiers.

Gerard de Villiers s-a născut la Paris, pe 8 decembrie 1929. Jurnalist, licenţiat în ştiinţe politice, absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism din Paris, s-a înrolat după finalizarea studiilor şi a făcut războiul din Algeria ca ofiţer, iar ulterior a lucrat la cotidianul Paris-Presse.

A devenit cunoscut ca scriitor, datorită romanelor de spionaj din seria "SAS". Primul volum a apărut în 1965, iar cărţile din această serie au fost vândute în peste 250 de milioane de copii în întreaga lume

Faptul că la bază a fost jurnalist s-a observat în metodele sale de lucru, înainte de a scrie un roman făcând o serioasă documentare pe teren.

Personajul principal al romanelor lui Gerard De Villiers este prinţul şi agentul secret al CIA Malko Linge, care acţiona în cele mai fierbinţi zone de pe glob, precum  Kosovo, Congo, Pakistan, Afganistan sau Coreea de Nord.

×
Subiecte în articol: deces paris
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close