Antena 3 CNN Actualitate Cultură A murit scriitorul Virgil Bulat

A murit scriitorul Virgil Bulat

A murit scriitorul Virgil Bulat
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Oct 2010   •   11:56

Poetul, traducătorul şi eseistul Virgil Bulat a murit, la vârsta de 70 de ani, în locuinţa sa din Cluj-Napoca, informează un comunicat al Uniunii Scriitorilor din România, citat de Mediafax. Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc sâmbătă.

Poet, traducător, eseist, Bulat a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii "Babeş-Bolyai" şi a debutat cu poezii în "Tribuna", în 1965. Cele mai cunsocute volume de versuri ale sale sunt "Nocturnalia" (1985), "Dragonul de ziuă" (1988), "Patimile tânărului Ioan în Arcadii" (2000), "Mezopunct / Mésopoint" (2002), "Metaintarsii în mezopunct" (2005), "Metaintarsii" (2005).

De asemenea, Virgil Bulat a tradus din Anatole France - "Revolta îngerilor", "Zeilor le e sete", din Ana de Noailles - "Umbra zilelor", "Cartea vieţii mele", Marcel Proust - "Scrisori către Anna de Noilles" şi a îngrijit ediţii din N. Steinhardt - "Monologul polifonic" şi "Jurnalul fericirii".

Potrivit preşedintelui USR Cluj, Irina Petraş, Bulat este un "cavaler al iluziei, fin traducător din literatura franceză", un "poet de stirpe macedonskiană, îndrăgostit de marea poezie".

 

 

×
Subiecte în articol: deces scriitor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close