Antena 3 CNN Actualitate Cultură Adrian Ghenie, pictorul român care a vândut o lucrare cu 10 milioane de dolari, expoziţie inedită la Timișoara

Adrian Ghenie, pictorul român care a vândut o lucrare cu 10 milioane de dolari, expoziţie inedită la Timișoara

Cel mai bine cotat pictor român contemporan pe plan internaţional, Adrian Ghenie, care a vândut o lucrare cu aproape 10 milioane de dolari, a expus noi lucrări joi seara, în premieră absolută, la Timişoara.

Adrian Ghenie, pictorul român care a vândut o lucrare cu 10 milioane de dolari, expoziţie inedită la Timișoara
Sursa foto: Facebook | Adrian Ghenie
de Georgiana Adam    |    21 Apr 2023   •   09:15

După 14 ani, artistul care anul trecut a vândut o lucrare cu aproximativ 10 milioane de dolari, a venit în România, cu opere de artă pictate doar în non-culori.

Poveste picturilor lui Adrian Ghenie a început în plină pandemie, atunci când artistul a vrut să pună pe hârtie trăirile din acea perioadă, adică relația omului modern cu tehnologia. 

Aşa a prins viaţă şi expoziţia "Corpul imposibil" pe care pictorul a expus-o în premieră, la Timişoara. 

A trecut de la lucrările sale colorate, în culori vibrante, la opere de artă pictate doar în non-culori. 

Deşi evenimentul a fost destul de puţin mediatizat, la Timişoara sute de oameni şi-au dorit să vină să vadă prima expoziţie personală a lui Adrian Ghenie în România, în ultimii 14 ani.

"El întotdeauna a căutat altceva. El niciodată nu s-a complăcut într-o reţetă", a declarat Diana Marincu, curator expoziţie, potrivit observatornews.ro.

Adrian Ghenie este unul dintre cel mai bine cotaţi pictori români contemporani de peste hotare, iar cei care doresc să-i admire operele inedite o pot face până pe 18 iunie, în cadrul acestui vernisaj.

×
Subiecte în articol: Adrian Ghenie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close