Antena 3 CNN Actualitate Cultură Adrian Păunescu refuză să ancheteze activităţile ICR

Adrian Păunescu refuză să ancheteze activităţile ICR

Adrian Păunescu refuză să ancheteze activităţile ICR
29 Sep 2008   •   22:59

Senatorul PSD, Adrian Păunescu, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Senat, nu doreşte să ia parte la anchetarea activităţilor Institutului Cultural Român. Păunescu şi-a dat luni demisia din comisia parlamentară pentru ancheta activităţii ICR, înfiinţată de Senat în data de 24 septembrie. Această comisie urmează să analizeze eficienţa cheltuirii fondurilor alocate de la bugetul de stat de către ICR în perioada 2005-2008.
Motivul invocat de Adrian Păunescu a fost că toată viaţa "a fost eficace în poziţia de avocat, nu de procuror". ?Nu accept să mi se ia drepturi, dar nici nu pot tăcea când mi se acordă privilegii care nu îmi trebuie, ba nu mi se potrivesc?, a spus senatorul social-democrat.
Senatori precum Ion Iliescu, Nora Rebreanu, Anghel Iordănescu, Şerban Nicolae,Corneliu Vadim Tudor, Irina Loghin şi Norica Nicolai susşin anchetarea activităţilor ICR, în urma numeroaselor semnale negative formulate atât în presa din România, cât şi în cadrul comunităţilor româneşti din SUA, legate de expoziţia de la ICR New York din vara acestui an, semnale care au pus în discuţie eficienţa cheltuirii banilor publici de către instituţia menită să reprezinte cultură română peste hotare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu ICR bani publici
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close