Antena 3 CNN Actualitate Cultură Amantele lui Mihai Eminescu. Femeile care au înnebunit-o de gelozie pe Veronica Micle. Cu ce femei s-a iubit poetul

Amantele lui Mihai Eminescu. Femeile care au înnebunit-o de gelozie pe Veronica Micle. Cu ce femei s-a iubit poetul

Amantele lui Mihai Eminescu. Femeile care au înnebunit-o de gelozie pe Veronica Micle. Cu ce femei s-a iubit poetul
Sursa foto: Foto: wikipedia.rog
12 Apr 2017   •   14:45

Potrivit specialiștilor, Mihai Eminescu a scris cele mai frumoase versuri de dragoste din lume. La prima vedere, cea care l-a inspirat în realizarea capodoperelor în versuri dedicate iubiri ar fi Veronica Micle, femeia care s-a iubit cu Eminescu timp de 17 ani şi alături de care avea să petreacă ultimul an din viaţa sa.

Extrăgând pasaje din mărturiile contemporanilor, dar şi din creaţia poetului, eminescologii spun că, de fapt, lui Eminescu, chiar şi în perioada când se iubea cu soţia profesorului Micle, i se aprindeau călcâiele ori de câte ori vedea o femeie frumoasă. Se spune că tot pentru o femeie a părăsit şcoala, pentru o alta aproape nu a mai plecat la Berlin, iar pentru o croitorească mai că nu a mai vrut să vină acasă din capitala Imperiului German. Totodată, acestor femei, Eminescu le-ar fi dedicat numeroase poezii, stârnind gelozia Veronică Micle.

Specialiştii spun că prima iubire care a dat naştere unei capodopere litereare, culmea cu nuanţe filosfice, nu romantice, este o fiică de ţăran din Ipoteşti. Eminescologii spun că o chema Cassandra, era mai mare decât poetul cu doi ani şi micul Mihail a făcut o pasiune pentru ea încă de la vârsta de şase ani.

Citiți mai mult pe adevarul.ro.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Mihai Eminescu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close