Antena 3 CNN Actualitate Cultură Amazon va face un serial după "Stăpânul inelelor"

Amazon va face un serial după "Stăpânul inelelor"

Amazon va face un serial după "Stăpânul inelelor"
14 Noi 2017   •   11:32

Amazon a achiziţionat drepturile de televiziune globale aferente romanului "Stăpânul inelelor" ("The Lord of the Rings") şi intenţionează să adapteze celebrul roman fantasy scris de JRR Tolkien într-un serial TV ce va fi difuzat pe durata mai multor sezoane, au anunţat luni reprezentanţii companiei americane, citaţi de DPA şi AFP.

Potrivit Deadline.com, Amazon, un gigant al comerţului online, care a concurat pentru acest proiect cu Netflix şi HBO, a câştigat licitaţia oferind o sumă de peste 200 de milioane de dolari.

Cu o acţiune plasată în teritoriile ce compun Pământul de Mijloc şi reluând unele dintre personajele emblematice din legendar saga cinematografică omonimă, noul serial va prezenta aventuri inedite ce preced acţiunea din "The Fellowship of the Ring" ("Frăţia inelului"), primul opus din această trilogie, a precizat într-un comunicat Amazon Studios, care în doar câţiva ani a devenit un actor major al producţiei audiovizuale.

Acordul de achiziţie include posibilitatea dezvoltării unui alt serial inspirat (spin-off) din trilogia "Stăpânul inelelor", considerată de Sharon Tal Yguado, directorul producţiilor de ficţiune din cadrul Amazon Studios, un veritabil "fenomen cultural care a captivat generaţii de fani".

Noul serial original, care va fi difuzat în exclusivitate pe serviciul Prime Video al grupului Amazon, va fi produs de Amazon Studios în colaborare cu Tolkien Estate and Trust, HarperCollins şi New Line Cinema - o divizie a grupului Warner Brothers Entertainment.

Scrierea scenariului, filmările şi post-producţia vor adăuga costuri cuprinse între 100 de milioane şi 150 de milioane pentru fiecare sezon la bugetul deja astronomic al acestui proiect, potrivit Deadline.com, însă grupul Amazon pare să fie dispus să facă eforturi cât se poate de mari pentru a produce un serial fantasy la fel de prestigios ca producţia "Game of Thrones" a postului HBO, potrivit ambiţiilor lui Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, care le-ar fi făcut aceste dezvăluiri unor angajaţi din echipele sale de creaţie.

Romanul "The Lord of the Rings" a fost desemnat cartea preferată a mileniului de clienţii grupului Amazon într-un sondaj realizat în anul 1999. De asemenea, acelaşi volum a fost desemnat cel mai iubit roman din toate timpurile în sondajul intitulat "The Big Read" realizat de BBC în 2003.

Adaptarea cinematografică a romanului "The Lord of the Rings" a fost realizată sub forma a trei lungmetraje ce au fost produse de New Line Cinema şi au fost regizate de Peter Jackson.

Filmele "The Fellowship of the Ring", "The Two Towers" şi "The Return of the King", ai căror protagonişti au fost actorii Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Liv Tyler şi Orlando Bloom, au generat încasări de aproape 3 miliarde de dolari pe plan mondial şi au câştigat împreună 17 premii Oscar - inclusiv pentru cel mai bun film al anului, în 2004, obţinut de ultimul opus al acestei trilogii cinematografice.

Peter Jackson a regizat apoi o trilogie adaptată pe baza romanului "The Hobbit" scris de JRR Tolkien, care a obţinut încasări similare în box office-ul mondial.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Amazon serial
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close