Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ana şi Filip Iorga au lansat "Cartea Curajului şi a Candorii" la Târgul de Carte Gaudeamus

Ana şi Filip Iorga au lansat "Cartea Curajului şi a Candorii" la Târgul de Carte Gaudeamus

Gaudeamus, cel mai mare târg de carte s-a deschis la București. Peste 200 de edituri și zeci de mii de titluri îi așteaptă pe vizitatori în aceste zile. Printre autorii care si-au lansat cărtile se numără şi colega noastră, Ana Iorga, alături de soțul ei, istoricul Filip Iorga.

Ana şi Filip Iorga au lansat "Cartea Curajului şi a Candorii" la Târgul de Carte Gaudeamus
Sursa foto: Facebook | Ana Iorga
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2022   •   10:52

În paginile ''Cartii curajului și a candorii", cititorii pot descoperi tabloul unei epoci văzute prin ochii bunicilor Anei, a căror poveste a fost documentată timp de peste un deceniu.

"Cartea Curajului și a Candorii" este povestea lui Radu C. Mihail, cavaler al Ordinului Mihai Viteazul, militar neînfricat pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial și viitor colonel a cărui insolență i‐a înfuriat teribil pe comuniști, și a frumoasei Ana Vasilescu, educatoare în perioada interbelică și deținătoare a titlului de Miss Ciuc în 1930.

Cartea conține peste 300 de fotografii inedite, date din documentele păstrate în familie, din corespondență, din interviuri cu membrii familiei, din presa interbelică, din lucrări publicate, jurnale de război, arhivele publice și dosarele Securității.

Lucrarea are un format de album și conține pe lângă fotografiile inedite de epocă, si unele recente realizate de Ana Iorga.

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close