Antena 3 CNN Actualitate Cultură Angela Gheorghiu: O divă este o persoană cu un nivel foarte ridicat de carismă. Vine din divin, din ceva ce nu poți atinge

Angela Gheorghiu: O divă este o persoană cu un nivel foarte ridicat de carismă. Vine din divin, din ceva ce nu poți atinge

Angela Gheorghiu: O divă este o persoană cu un nivel foarte ridicat de carismă. Vine din divin, din ceva ce nu poți atinge
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Feb 2012   •   16:46
Soprana română Angela Gheorghiu a declarat, într-un interviu acordat recent, că titlul de "divă" cu care a fost asociată o face foarte mândră şi o onorează, informează Mediafax. Soprana a precizat că o astfel de titulatură se referă la caracterul unei persoane care are o carismă extraordinară, ce vine din divin.
 
Angela Gheorghiu vorbeşte în interviul acordat NYC-ARTS, o platformă culturală din Statele Unite, despre cariera sa, care a început în urmă cu peste 20 de ani pe scena Royal Opera House din Londra, despre rolurile sale favorite, despre albumul lansat la sfârşitul anului trecut "Homage to Maria Callas", dar şi despre viaţa personală şi despre statutul său de "divă".
 
În debutul interviului, jurnalistul Rafael Pi Roman i-a spus Angelei Gheorghiu că a fost numită "cea mai reprezentativă divă a secolului", întrebând-o pe soprana română ce reacţie are când este numită "divă".
 
"Cred că titlul de divă se referă la personalitate şi este asociat cu o persoană care este un pionier sau un inventator sau se referă la cineva care are un nivel foarte ridicat de carismă, ce vine din divin, din ceva ce nu poţi atinge, nu poţi explica. Sunt foarte mândră şi mă onorează foarte mult", a spus Angela Gheorghiu.
 
Ea a mai spus că nu a stat niciodată să se gândească dacă vrea să urmeze o carieră profesionistă în muzică, ci a făcut acest lucru din prima clipă.
 
Angela Gheorghiu mai spune în interviu că în România este o lungă tradiţie a vocilor de operă, mai ales soprane, începând cu Hariclea Darclée, Maria Cebotari, Virginia Zeani. 
 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close