Antena 3 CNN Actualitate Cultură Angela Gheorghiu s-a retras din spectacolul "Faust" de la New York

Angela Gheorghiu s-a retras din spectacolul "Faust" de la New York

Angela Gheorghiu s-a retras din spectacolul "Faust" de la New York
Sursa foto: Foto: angelagheorghiu.com
08 Mar 2011   •   23:11

Soprana Angela Gheorghiu stârneşte vâlvă peste ocean, după ce s-a retras din spectacolul "Faust", de la opera din New York. Artista, care urma să joace rolul Marguerite în spectacolul "Faust", ar fi invocat “motive artistice”, spun principalele ziare ale Americii.

Românca a fost deja înlocuită cu o tânără speranţă venită din Rusia, spun reprezentanţii Operei Metropolitane, care adaugă răspicat că soprana şi-a făcut un obicei din a se retrage din spectacole.

Săptămâna trecută, soprana s-a retras din opera “Romeo şi Julieta”. Reprezentanţii Metropolitan au asigurat însă că au şi alte proiecte pentru româncă, dar au spus că obiceiul ei de a-şi anula spectacolele a devenit “o problemă tot mai dificilă”.

“Niciodată nu am să mă duc la un spectacol cu gândul de a face ceva nepotrivit. Asta întotdeauna vine de la instrumentul care se numeşte voce, care este cel mai sensibil”, declara Angela Gheorghiu, în decembrie 2010.

Managerul sopranei, Jack Mastroianni, a spus presei că Angela Gheorghiu avea “un sentiment de disconfort”, din cauza punerii în scenă a operei Faust. Regizorul mutase acţiunea din secolul al XIX-lea, în timpul Primului Război Mondial.

“Pentru mine un spectacol este un ritual, pentru mine este un ritm, sunt eu, existenţa mea”, spune soprana.

Angela Gheorghiu a fost o stea în Faust la Covent Garden, din Londra, în 2004. Acum doi ani, după o interpretare la Kennedy Center, Barack Obama a aplaudat-o în picioare.

 

×
Subiecte în articol: Angela Gheorghiu soprana retragere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close