Antena 3 CNN Actualitate Cultură ANTENA3, cea mai mare creştere de audienţă în luna octombrie 2009

ANTENA3, cea mai mare creştere de audienţă în luna octombrie 2009

ANTENA3, cea mai mare creştere de audienţă în luna octombrie 2009
02 Noi 2009   •   15:53

Postul de televiziune Antena3 a înregistrat cea mai mare creştere de audienţă în topul televiziunilor din România în luna octombrie faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, conform datelor de audienţă furnizate de către GFK Romania, în cadrul publicului din mediul urban, Antena3 a avut o creştere a cotei de piaţă de 63.63% în luna octombrie 2009 faţă de luna octombrie 2008, devansând la acest capitol postul concurent Realitatea Tv, care a realizat o creştere de 23% faţă de perioada similară a anului trecut.

În topul televiziunilor din România, Antena3 a ocupat în luna octombrie poziţia a patra, cu o cotă de piaţă de 5.4 %, devansând alte posturi care, prin tradiţie, ocupau poziţii fruntaşe: TVR ( cotă de piaţă de 4.9%), Acasa tv (4.2%), Prima TV (3.3%) şi Kanal D (3.1%). Pe primele poziţii ale topului lunii octombrie s-au situat PRO TV, cu o cotă de piaţă de 15.7%, Antena1 cu 10.9% şi RTV cu 6.4%.

Pe lânga emisiunile consacrate din Prime Time (Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, Ştirea Zilei cu Gabriela Vrânceanu Firea şi În gura presei cu Mircea Badea), cele mai mai mari creşteri înregistrate în luna octombrie le-au realizat Ştirile Antena3 din timpul zilei (orele 12.00 şi 14.00), News Magazine cu Alina Petrescu şi Andrei Bădin, Ediţia de Prânz cu Mihaela Bârzilă şi La Ordinea Zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor.

Vă reamintim că Antena3 a fost liderul televiziunilor informative în prezentarea celor două evenimente politice majore ale lunii octombrie, dezbatarea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Boc şi desemnarea primului ministru Lucian Croitoru de către Preşedinţie, depăşindu-şi net principalul concurent, Realitatea Tv.

Din punct de vedere al profilului publicului, Antena3 are un public mai atractiv comercial decât Realitatea TV. Astfel, postul nostru de televiziune performează mai bine în rândul persoanelor cu vârste între 15 şi 44 ani, cu studii înalte şi cu profesii liberale, directori şi persoane cu funcţii de conducere, cât şi întreprinzători/patroni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lider de audienta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close