Antena 3 CNN Actualitate Cultură Opere de artă în valoare de 9.000.000 de euro, pe o străduţă din Bucureşti

Opere de artă în valoare de 9.000.000 de euro, pe o străduţă din Bucureşti

Obiecte de artă în valoare de 9.000.000 de euro vor fi expuse pe o străduţă din Bucureşti, în cadrul celei de-a opta ediţii a festivalului Art Safari. De mâine şi până pe 26 septembrie, vizitatorii pot admira operele inedite expuse aici.

Opere de artă în valoare de 9.000.000 de euro, pe o străduţă din Bucureşti
Sursa foto: Art Safari Bucharest
de Iulia Gorgorin    |    15 Sep 2021   •   15:16

Ediţia de anul acesta a ArtSafari a adunat opere din 30 de muzee şi de la diferiţi colecţionari, care au o valoare totală estimată de nouă milioane de euro. Lucrările vor putea fi admirate pe strada Lipscani, în Centrul Vechi al Capitalei. Acolo vor fi două puncte de expoziţie, la Patalul Dacia-România şi la ARCUB - Hanul Gabroveni.

"Anul acesta avem în premieră lucrări împrumutate de la Muzeul Naţional de Artă al României şi lucrări de la Muzeul Brukenthal",  a spus Ioana Ciocan, director general Art Safari.

Vedeta expoziţiilor este o pictură-gigant, "Curtezanele din Shimabara" de Samuel Mützner. Aceasta cântăreşte mai bine de 300 de kilograme şi a fost cotată prin licitaţie la preţul de 200.000 de euro.

Organizatorii se aşteaptă la peste 200.000 de participanţi la evenimentele dedicat artei.

"Este o expozitie care, spus pe scurt îşi propune să instituie un discurs drspre ce este pictura şi ce anume din realitate merită să vedem şi sa apreciem. E un discurs despre arta celei de a doua jumătăţi a secolului 20", a spus Călin Stegerean, director Muzeul de Artă a României.

Preţul unui bilet este cuprins între 60 şi 250 de lei, iar expoziţiile pot fi vizitate şi pe timpul nopţii.

×
Subiecte în articol: Art Safari 2021 București arta Art Safari
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close