Antena 3 CNN Actualitate Cultură Autorul "Jurassic Park" a încetat din viaţă, la vârsta de 66 de ani

Autorul "Jurassic Park" a încetat din viaţă, la vârsta de 66 de ani

Autorul "Jurassic Park" a încetat din viaţă, la vârsta de 66 de ani
05 Noi 2008   •   23:56

Scriitorul american Michael Crichton, autorul best-sellerului "Jurassic Park" şi creatorul serialului medical de televiziune "ER", a murit la vârsta de 66 ani, după o lungă bătălie împotriva cancerului. Crichton, un medic devenit romancier şi scenarist, ale cărui cărţi s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare, a încetat din viaţă marţi, la Los Angeles, informează Reuters.
"Talentul lui Michael a depăşit chiar şi dinozaurii săi din Jurassic Park", a declarat Steven Spielberg, regizorul care s-a ocupat de versiunea cinematografică a romanului "Jurassic Park".
Rudele regretatului scriitor au declarat că moartea lui Crichton a fost "neaşteptată" şi au cerut presei discreţie în relatarea acestui incident.
Născut în Chicago, la 23 Octombrie, 1942, Crichton a scris primele sale opere sub pseudonim, în timp ce urma cursurile Şcolii Medicale Harvard. Primul său best-seller a fost "The Andromeda Strain", publicat în anul 1969.
Pe lângă "Jurassic Park" ş continuarea sa, "The Lost World", care au devenit filme de succes la Hollywood, Michael Crichton a mai scris, printre altele, "Congo", "The Terminal Man", "Prey" şi "State of Fear".
Peste 12 romane ale sale au stat la baza unor filme.
În urmă cu doi ani, romanul "State of Fear", care pune la îndoială realitatea încălzirii climatice, a creat numeroase controverse pe această temă care divizează oamenii de ştiinţă şi clasa politică din Statele Unite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deces cancer
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close