Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Băiatul de Dorobanţi", Andrei Hrebenciuc, şi-a lansat prima carte

"Băiatul de Dorobanţi", Andrei Hrebenciuc, şi-a lansat prima carte

"Băiatul de Dorobanţi", Andrei Hrebenciuc, şi-a lansat prima carte
Sursa foto: Foto: Observator
18 Noi 2010   •   19:53

Andrei, fiul lui Viorel Hrebenciuc, vrea altă imagine, diferită de cea de "băiat de Dorobanţi". La 26 de ani, Hrebenciuc junior s-a apucat de scris şi, aseară, şi-a lansat prima carte, de economie.

Nu sunt memoriile nopţilor de la Bamboo. Şi nici cele ale fostului iubit al unei fiice de preşedinte. E un tratat despre criză. Criza economică. O temă pe care nu mulţi specialişti îndrăznesc să o abordeze, mai ales într-o carte. Ei bine, la doar 26 de ani, Andrei a încercat. Sub titlul "Iluzia - erou şi antierou în crizele economice".

Iluzie sau nu, cel puţin la lansare, Andrei a fost totuşi un om extrem de important. Dovada- sala plină de VIP-uri. Unii, prieteni cu autorul. Alţii, prieteni cu tatăl său.

“Am avut discuţii numeroase cu mulţi profesori, care mi-au dat destule referinţe, dar în ultimă instanţă cred că cel mai mult m-au ajutat cărţile pe care le-am citit” s pus Hrebenciuc Jr.

Vreo 70 la număr. Numai documentarea a durat un an şi jumătate. Dar motivaţia personală a fost puternică. Şi pare că va reuşi. Cartea a primit numai aprecieri la lansare. Unele documentate. Altele... directe.

Scurt, la obiect şi nu foarte academic. Exact limbajul unui tânăr autor la început de drum. Cel mai emoţionat a fost însuşi tatăl scriitorului.

Lansarea cărţii s-a făcut într-*un loc aflat la doi paşi de cafenelele de lux care l-au consacrat dar total diferit: în aula Academiei de Studii economice. Proaspătul autor nu are de gând să scrie o a doua carte ci vrea să se bucure de munca la catedră având în vedere că este deja preparator la ASE. De economie, desigur.


Andrei Hrebenciuc şi-a lansat prima carte


×
Subiecte în articol: andrei hrebenciuc Hrebenciuc
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close