Antena 3 CNN Actualitate Cultură BBC, amendat cu aproape 100.000 de euro pentru falsificarea unor concursuri radio

BBC, amendat cu aproape 100.000 de euro pentru falsificarea unor concursuri radio

BBC, amendat cu aproape 100.000 de euro pentru falsificarea unor concursuri radio
18 Dec 2008   •   15:28

BBC a fost amendat cu aproape 100.000 de euro de către Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, pentru falsificarea unor concursuri în timpul a două emisiuni radio, transmite Reuters.
Amenda vine după ce, în luna iulie, BBC a primit o altă sancţiune record de aproximativ 500.000 de euro de la Ofcom pentru că a indus în eroare audienţa prin falsificarea mai multor apeluri telefonice care desemnau câştigãtori pentru diverse concursuri.
Potrivit reprezentanţilor Ofcom, cea mai recentă amendă acordată BBC este pentru două emisiuni radio, una a cărei gazdă a fost Dermot O'Leary, în 2006, şi cealaltă realizată de Tony Blackburn, în 2005 - 2006. În cadrul acestor transmisii, ascultătorii erau invitaţi să sune pentru a participa la diferite concursuri, ai căror câştigãtori erau aleşi în prealabil.
Emisiunile erau înregistrate, în aşa fel încât nimeni nu putea câştiga în direct.
"Investigaţiile arată că BBC a luat decizii premeditate şi repetate de a include concursuri în emisiuni înregistrate. Ascultătorii BBC erau invitaţi să participe la aceste concursuri la ora la care emisiunea era difuzatã, deşi realizatorii ştiau perfect că publicul nu avea nicio şansă de a intra în concurs sau de a câştiga", se precizează într-un comunicat al Ofcom.
Cei de la Ofcom au menţionat că respectivele concursuri nu au fost realizate de BBC cu scopul de a înregistra un profit.
Reprezentanţii BBC spun că acceptă amenda şi că, de la momentul în care s-au produs acele evenimente, trustul a introdus un program de pregătire pentru angajaţi şi un nou cod de comportament.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BBC
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close