Antena 3 CNN Actualitate Cultură BBC oferă acces online la cursurile sale de jurnalism

BBC oferă acces online la cursurile sale de jurnalism

BBC oferă acces online la cursurile sale de jurnalism
14 Dec 2009   •   12:38

Publicul va avea acces la cursurile de jurnallism ale BBC, predate de jurnalişti renumiţi, ca John Simpson şi John Humphrys, relatează Media Guardian.

Utilizatorii care plătesc taxe vor putea să folosească site-ul intern de pregătire al corporaţiei, au decis directorii BBC. Pe site se află postate mii de ore de materiale, iar printre cei care vor avea voie să utilieze aceste informaţii se numără şi concurenţii BBC din mediul audio-vizual.

Potrivit corporaţiei britanice, acest site este cel mai cuprinzător, pe acest domeniu, din lume. Printre ceilalţi jurnalişti care au constribuit la conţinutul site-ului se numără editorul de business al BBC, Robert Peston şi corespondentul pe teme de securitate, Frank Gardner.

Un eveniment al BBC Academy, organizat luni, va marca lansarea acestei iniţiative, care, după cum va anunţa şi BBC, face parte dintr-o strategie fără precedent cu privire la oferirea accesului la resursele de formare ale corporaţiei, care pot susţine industria de profil din Marea Britanie.

Parte a BBC College of Journalism, o resursă internă a BBC introdusă în urmă cu trei ani, site-ul conţine informaţii de bază cu privire la jurnalism dar şi unele referitoare la etica sau valorile profesiei. Site-ul BBC va putea fi accesat contra cost din alte ţări, însă va fi gratuit pentru utilizatorii din Marea Britanie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BBC
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close