Antena 3 CNN Actualitate Cultură Bob Dylan, acuzat că ar fi plagiat în discursul de primire a premiului Nobel pentru Literatură

Bob Dylan, acuzat că ar fi plagiat în discursul de primire a premiului Nobel pentru Literatură

Bob Dylan, acuzat că ar fi plagiat în discursul de primire a premiului Nobel pentru Literatură
14 Iun 2017   •   10:54

Laureatul premiului Nobel pentru Literatură Bob Dylan este acuzat că ar fi plagiat bucăți din discursul său de acceptare a premiului din Sparknotes, un site care oferă studii despre literatură, potrivit unui articol publicat de Andrea Pitzer pe site-ul Slate. Publicația a descoperit similitudini între introducerea de pe Sparknotes la romanul lui Herman Mellville - Moby Dick - una dintre cele trei cărți discutate de Dylan în discursul său, după ce scriitorul Ben Greenman a remarcat faptul că Dylan ar fi inventat un citat din Moby Dick. 

Bob Dylan may have plagiarized portions of his Nobel Prize lecture from SparkNotes, an online version of CliffsNotes, according to a new piece from Andrea Pitzer on Slate. Pitzer uncovered the similarities between the SparkNotes entry on Herman Melville's Moby Dick – one of three books Dylan discussed in his lecture – after writer Ben Greenman noted that Dylan might have made up a quote from Moby-Dick.

Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru Literatură în octombrie anul trecut, dar a refuzat să participe la ceremonia de decernare. Pe 4 iunie, acesta a trimis Academiei Suedeze un discurs, îndeplinind astfel condiția pentru a primi premiul de 900.000 de dolari.

Revista Slate susține că a descoperit cel puțin 20 de propoziții în discursul lui Dylan care seamănă cu introducerea prezentă pe Sparknotes pentru romanul Moby Dick. 

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close