Antena 3 CNN Actualitate Cultură Când cultura şi tehnologia se îmbină armonios. Cântece pe versurile lui Eminescu, pe iPhone şi iPad

Când cultura şi tehnologia se îmbină armonios. Cântece pe versurile lui Eminescu, pe iPhone şi iPad

Când cultura şi tehnologia se îmbină armonios. Cântece pe versurile lui Eminescu, pe iPhone şi iPad
Sursa foto: Foto: tuaw.com
14 Ian 2013   •   11:40
Un album de cântece pe versurile poetului Mihai Eminescu, interpretate în stil bisericesc, psaltic şi coral, pot fi ascultate în cadrul unei aplicaţii pentru iPhone şi iPad, relatează Mediafax.

Albumul intitulat "Omagiu. Mihai Eminescu", pregătit pentru a marca 163 de ani de la naşterea poetului, conţine cântece interpretate de grupul "Brevis Cuartet", din care fac parte patru preoţi de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

În cadrul acestui album au fost incluse unsprezece poezii scrise de Mihai Eminescu, printre care "Sara pe deal", "Rugăciune", "Ce te legeni codrule" şi "Revedere".

Albumul poate fi ascultat pe un suport mai puţin obişnuit, pe iPhone şi iPad, în cadrul Aplicaţiei "Mănăstirea Curtea de Argeş".

"Trăim într-o lume a vitezei. Oamenii nu mai au răgaz pentru micile bucurii ale sufletului. Datoria Bisericii este să propovăduiască Cuvântul Domnului, indiferent de mijloace. De aceea, nu trebuie să considerăm tehnologia ca fiind o piedică, ci să ne ajutăm de ea", a spus arhidiaconul Caliopie Ichim.

"Mihai Eminescu este mai mult decât un mare poet, el este un simbol naţional şi emblema noastră culturală. Biserica are datoria morală de a fi nu numai un locaş cult ci şi unul de cultură. De aceea, am încercat să unim cele două elemente, religia, prin muzica psaltică şi harul poetului, prin versurile sale", a adăugat arhidiaconul Caliopie Ichim.

 

 

×
Subiecte în articol: iphone iPad Mihai Eminescu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close