Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cântăreaţa Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuși: „Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai main-stream aşa"

Cântăreaţa Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuși: „Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai main-stream aşa"

Expresia "drumul spre iad e pavat cu intenţii bune" se potriveşte perfect scandalului uriaş în care este implicat ministrul Culturii, după ce a decis să o alegă pe cântăreaţa Irina Rimes ca ambasadoare a Zilei Brâncuşi.

Cântăreaţa Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuși: „Am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Eu sunt mai main-stream aşa"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Feb 2020   •   09:38

Deşi intenţia declarată a oficialului a fost să atragă tinerii spre cultură, declaraţiile artistei au provocat un adevărat scandal.

"Eu sunt mai main-stream aşa. De mică am ştiut de Coloana Infinitului şi m-a fascinat, dar nu știam ce reprezintă, nu înțelegeam această abordare. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. Şi când am văzut Coloana Infinitului pentru prima oară am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar parcă mereu a fost prezent în lumea mea", îşi aminteşte Irina Rimes.

"Ai făcut o chestie şi se numeşte Coloana Infinitului şi ce poate să reprezinte... Şi atunci am început să descopăr şi celelalte lucrări ale lui, am început să citesc despre ele", a spus Rimes despre Coloana Infinitului.

"N-am avut mereu tangență foarte foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost și eu copil, am crescut la țară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuși, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numește Poarta Sărutului, dar parcă nu înțelegeam de ce se numește așa", a continuat cântăreaţa.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a susținut că a apelat la Irina Rimes ca ambasador pentru acest eveniment, pentru a aduce tinerii mai aproape de cultură, iar cântăreața i-a propus oficialului, chiar în timpul conferinței, să îi invite la discuții și pe cei de la 5 Gang, pentru a atrage un public și mai tânăr decât cel pe care îl are ea, potrivit culturaladuba.ro.

Întrebată cum se va implica, mai exact, Irina Rimes a spus: „Probabil o să postez despre asta. O să vorbesc cu oamenii de pe conturile mele printr-o postare”.

Foto: Facebook/Ministerul Culturii

Şi replica de final a directorului interimar al MNAR, Liviu Constantinescu, merită amintită:

Domnișoara Rimes, bănuiesc că sunteți domnișoară, mulțumesc pentru prezență pentru că Muzeul Național de Artă al României, iată, este gazda unui eveniment pe care îl dorim important pentru memoria lui Brâncuși.”

Declarațiile Irinei Rimes, cântăreaţa din Republica Moldova, și alegerea făcută de Ministerul Culturii au stârnit un val de critici și ironii la adresa cântăreței și a ministerului.

Irina Rimes a fost aleasă drept ambasadorul Zilei Brâncuși, care va avea loc pe 19 februarie, când se vor împlini 144 de ani de la nașterea celui mai important artist pe care România l-a dat lumii.

Ministerul Culturii va celebra Ziua Brâncuși la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), cu o proiecție care a costat aproximativ 40.000 de euro.

Irina Rimes a torpilat ziua lui Brâncuși

×
Subiecte în articol: domnul sculptor Irina Rimes ziua brancusi
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close