Antena 3 CNN Actualitate Cultură Caragiale face carnaval la Nottara!

Caragiale face carnaval la Nottara!

 Caragiale face carnaval la Nottara!
20 Feb 2018   •   13:32

Un bilet amoros rătăcit, amenințări cu sinuciderea, gesturi extreme, dictate de pasiuni la fel de extreme, o sticluță cu „vitrion englezesc", toate acestea învălmășindu-se pe scenă. Pe scena teatrului Nottara, în spectacolul "D-ale carnavalului", în regia lui Claudiu Goga!

Spectatori sunt purtaţi într-un ritm alert, prin mahalaua de altădată. Un carnaval al umorilor și al caracterelor, care rămâne la fel de colorat și de zgomotos chiar și în zilele noastre. După spectacolele Romeo şi Jeanette de Jean Anouilh (2002), Variaţiuni enigmatice (2003) și Vizitatorul de Éric-Emmanuel Schmitt (2005), Antigona de Jean Anouilh (2008) şi Zeul măcelului de Yasmina Reza (2012), puse în scenă la Teatrul Nottara în urmă cu câțiva ani, regizorul Claudiu Goga revine asupra unei piese clasice, semnate de I.L. Caragiale, pentru a o reinterpreta și a-i pune în evidență actualitatea, cu o distribuție de excepție: Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Luminița Erga, Cerasela Iosifescu, Gheorghe Ifrim, Mihai Mărgineanu, Alexandru Jitea, Sorin Cociș, Alexandru Mike Gheorghiu și Mircea Teodorescu.

Piesa lui I.L. Caragiale, fluierată la premiera sa din aprilie 1885,  a devenit în timp un text clasic, pe care orice regizor este tentat să-l aducă pe scenă, în încercarea de a obține cel mai spectaculos umor și de a scoate la lumină sensuri noi, potrivite vremurilor actuale. Într-un decor surprinzător, imaginat de Ștefan Caragiu, și în costumele concepute de Liliana Cenean, Claudiu Goga își invită actorii să recreeze, cu un suflu modern, deopotrivă, vremurile lui Caragiale, vorbindu-ne astfel cu înțelesuri moderne.

Spectacolul "D-ale carnavalului", în regia lui Claudiu Goga, îl puteţi vedea la Teatrul Nottara, pe 21 Februarie , de la  ora 19:00. Mai multe detalii pe www.nottara.ro

 

×
Subiecte în articol: Teatrul Nottara teatru
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close