Antena 3 CNN Actualitate Cultură Caricatură a accidentului în care a murit preşedintele polonez, într-un ziar belgian (FOTO)

Caricatură a accidentului în care a murit preşedintele polonez, într-un ziar belgian (FOTO)

Caricatură a accidentului în care a murit preşedintele polonez, într-un ziar belgian (FOTO)
Sursa foto: vultur
15 Apr 2010   •   14:19

Scandal în Belgia din cauza unei caricaturi cu accidentul aviatic din Rusia în care şi-a pierdut viaţa preşedintele polonez.

Ziarul flamand Gazet van Antwerpen a publicat un desen cu un vultur, simbolul naţional al Poloniei, având în spate drapelul polonez şi inscripţia ?Vulturul a aterizat".

Imediat, sute de oameni au contactat conducerea ziarului pentru a-şi exprima indignarea. La câteva ore de la incident, redactorul-şef şi-a cerut scuze tuturor celor care s-au simţit lezaţi, informează rtlinfo.be.

Preşedintele Lech Kaczynski a murit sâmbătă dimineaţă, după ce avionul prezidenţial s-a prăbuşit la Smolensk, în Rusia. La bord se aflau membrii delegaţiei oficiale, printre care soţia preşedintelui, liderii a două partide poloneze, şeful Statului Major, ministrul adjunct al Afacerilor Externe, dar şi şeful Băncii Centrale a Poloniei. A fost decretată o săptămână de doliu în Polonia şi o zi de doliu în Rusia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: caricatura Polonia presedinte
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close