Antena 3 CNN Actualitate Cultură Casa Albă atacă: Fox News, o televiziune a jurnalismului de opinie deghizat în canal de ştiri

Casa Albă atacă: Fox News, o televiziune a jurnalismului de opinie deghizat în canal de ştiri

Casa Albă atacă: Fox News, o televiziune a jurnalismului de opinie deghizat în canal de ştiri
Sursa foto: Casa Alba
13 Oct 2009   •   15:49

Casa Albă ripostează în urma criticilor adresate de instituţiile media din SUA. Oficialii americani acuză postul tv Fox News că i-a declarat "război lui Barack Obama", anunţă AFP
Acuzaţia a fost formulată de Anita Dunn, directoarea de comunicare a Casei Albe. În ultimele zile, ea a acordat o serie de interviuri în care a precizat poziţia Casei Albe referitoare la ?războiul media? împotriva preşedintelui Obama.
Principalele puncte negative aduse în atenţia opiniei publice de către instituţiile media privesc proiectul de reformă a sistemului sanitar, conflictul afgan şi teama generată de starea economiei. În plus, premiul Nobel câştigat de Barack Obama pare să-i fi adus mai multe probleme decât foloase preşedintelui american.
Într-un interviu pentru New York Times, Anita Dunn a declarat postul Fox News al lui Rupert Murdoch va fi tratat de Casa Albă "aşa cum sunt trataţi adversarii". Asta pentru că jurnaliştii de la Fox News ? duc un război împotriva lui Barack Obama şi a Casei Albe?. În cadrul unui alt interviu acordat publicaţiei Time, Dunn a declarat că Fox News este o televiziune "a jurnalismului de opinie deghizat în canal de ştiri".
Oficialii americani au publicat pe blogul Casei Albe un mesaj referitor la ?minciunile Fox News? şi ?tentativa de defăimare vizând eforturile administraţiei pentru a obţine organizarea Olimpiadei".
Conducerea Fox News a refuzat să comenteze atacurile din partea oficialilor Casei Albe. Singurul comentariu referitor la această situţie a fost făcut de Michael Clemente, vicepreşedintele său pentru media. Acesta a declarat că administraţia ar trebui "să se preocupe de problemele importante care îi neliniştesc pe alegători".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Casa Alba Barack Obama Fox News
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close