Antena 3 CNN Actualitate Cultură Charles Aznavour a murit. Celebrul cântăreț francez avea 94 de ani

Charles Aznavour a murit. Celebrul cântăreț francez avea 94 de ani

Charles Aznavour a murit. Celebrul cântăreț francez avea 94 de ani
01 Oct 2018   •   15:07

Cântăreţul francez Charles Aznavour a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei), au anunţat luni agenţii de presă ai artistului, potrivit AFP.

Cel mai cunoscut cântăreţ francez în afara graniţelor ţării, Aznavour a fost nevoit să-şi anuleze mai multe concerte în această vară din cauza unei fracturi la braţ în urma unei căzături.

Aznavour, pe numele său real Shahnour Varinag Aznavourian, s-a născut la Paris din părinţi armeni şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în 80 de ţări.

Era deseori supranumit Frank Sinatra al Franţei.

Charles Aznavour a fost cântăreț, compozitor, actor și activist public francez de origine armeană. A fost unul dintre cei mai simpatizați și mai longevivi cântăreți francezi, fiind totodată și unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți francezi în restul lumii. A apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1000 de cântece, din care aproximativ 150 în engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă și 50 în germană.

Născut într-o familie de emigranți armeni din Paris, se simte foarte atașat de comunitatea armeană. În urma cutremurului ce a răvășit Armenia în 1988, pune bazele unei fundații cu scopul de a ajuta zonele sinistrate, fundație numită Aznavour pour l’Arménie. În onoarea sa, o piață din Erevan îi poartă numele, iar în Gyumri, orașul care a suferit cele mai multe pierderi de vieți omenești în cutremur, i s-a ridicat o statuie. Din 1995 a fost ambasador al Armeniei pe lângă UNESCO, iar din 2009 a fost ambasadorul Armeniei în Elveția (țara în care își avea reședința), după ce a devenit cetățean armean în 2002.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close