Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cina cea de taină ar fi avut loc miercurea, nu joia

Cina cea de taină ar fi avut loc miercurea, nu joia

Cina cea de taină ar fi avut loc miercurea, nu joia
Sursa foto: Foto: art-reproductions.net
18 Apr 2011   •   15:05
Ultima masă pe care Iisus Hristos a luat-o alături de cei 12 apostoli în seara din Joia cea mare, Cina cea de taină, a avut loc de fapt într-o miercuri, se arată într-o carte publicată de Universitatea Cambridge.

"Am descoperit că cina a avut loc miercuri, pe data de 1 aprilie din anul 33", a declarat profesorul Colin Humphreys de la Universitatea Cambridge, citat de AFP.

În volumul intitulat "The Mystery of the Last Supper", profesorul britanic a dezbătut contradicţiile care îi intrigă pe istorici de multe secole.

"Iată problema: experţii în Biblie şi toţi creştinii cred că ultima cină a început după asfinţit, joi seara, iar crucificarea lui Iisus a avut loc dimineaţa următoare, vineri, aproximativ în jurul orei 09.00. Procesele lui Iisus au avut loc în zone diferite din Ierusalim. Experţii au parcurs Ierusalimul cu un cronometru pentru a verifica dacă era posibil ca acele evenimente să se desfăşoare în intervalul joi seara - vineri dimineaţa: cei mai mulţi dintre ei au ajuns la concluzia că era imposibil", explică profesorul britanic în cartea sa.

×
Subiecte în articol: Iisus miercuri
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close