Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Educației aprobă solicitarea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în privința lui Ciprian Porumbescu

Ministerul Educației aprobă solicitarea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în privința lui Ciprian Porumbescu

Solicitarea Grupului Noua Arboroasa, inițiativă culturală și civică a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în privința spectacolului „Crai Nou”, a fost aprobată de Ministerul Educației.

Ministerul Educației aprobă solicitarea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în privința lui Ciprian Porumbescu
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Apr 2024   •   16:42

Grupul a solicitat Ministerului Educației introducerea în curriculum școlar ca material și resursă didactică a spectacolului de teatru “Crai Nou. Viața lui Ciprian Porumbescu” după un scenariu de Șerban Fleancu și Sabina Bălașu. 

„Ministerul Educației a considerat că spectacolul va constitui un instrument valoros pentru profesori în demersul lor educativ și că va stimula interesul tinerilor pentru cultura națională într-un mod creativ. 

Ministerul Educației a confirmat astfel că înregistrarea video va fi introdusă pe platforma educațională educred.ro pentru a putea fi accesată de elevii și studenții interesați de viața și creația marelui compozitor Ciprian Porumbescu.

Spectacolul a fost produs sub egida Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și a avut în distribuție pe actorul Vlad Rădescu, cunoscut pentru rolul său memorabil în filmul biografic “Ciprian Porumbescu”. 

Grupul Noua Arboroasa și Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României  salută deschiderea Ministerului Educației la acest tip de inițiative și invită publicul să se alăture și urmăroarelor acțiuni în slujba promovării valorilor culturale naționale”, transmite FDVDR. 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close