Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Coloana infinitului", de Brâncuşi, în topul celor mai importante opere de artă din secolul XX

"Coloana infinitului", de Brâncuşi, în topul celor mai importante opere de artă din secolul XX

"Coloana infinitului", de Brâncuşi, în topul celor mai importante opere de artă din secolul XX
12 Mai 2010   •   15:36

"Coloana infinitului", cunoscuta sculptură a lui Constantin Brâncuşi, se numără printre cele mai importante opere de artă din secolul XX, alături de lucrări ale lui Henri Matisse, Pablo Picasso şi Andy Warhol. Acest lucru a reieşit în urma unui sondaj online al publicaţiei franceze Le Figaro, intitulat "Care este cea mai importantă operă de artă a secolului al XX-lea?".


Pe primul loc s-a clasat lucrarea lui Pablo Picasso, ?Domnişoarele din Avignon", fiind aleasă de 37,32% dintre cei care au votat. Apoi, pe locul doi în top s-a situat ?Dansul? lui Henry Matisse, votată de 23,78% dintre repondenţi.

Poziţia a treia i-a revenit lucrării "Gold Marilyn Monroe", a lui Andy Warhol, cu 5,78% dintre voturi.

Sculptura "Coloana infinitului", semnată de Brâncuşi, a ocupat locul patru, cu 5,7% din voturile internauţilor, în clasamentul celor mai importante opere de artă ale secolului XX.

Prima poziţie: Les Demoiselles d?Avignon (Pablo Picasso)


Francis Bacon, cu "Painting", este cel care urmează în top, pe poziţia a cincea.

"Coloana Infinită" sau "Coloana Infinitului", are o înălţime de 29,35 metri. Ea a fost inaugurată pe 27 octombrie 1938, şi este o sculptură monumentală a lui Constantin Brâncuşi. Aceasta face parte din trilogia Ansamblului Monumental din Târgu Jiu, care mai cuprinde Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Constantin Brancusi Pablo Picasso
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close