Antena 3 CNN Actualitate Cultură Continuarea cărţii „De veghe în lanul de secară” nu poate fi comercializată în SUA şi Canada

Continuarea cărţii „De veghe în lanul de secară” nu poate fi comercializată în SUA şi Canada

Continuarea cărţii „De veghe în lanul de secară” nu poate fi comercializată în SUA şi Canada
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk
14 Ian 2011   •   14:39

Administratorii averii lui J.D. Salinger au ajuns la un acord cu autorul suedez Fredrik Colting, care a scris o continuare a cărţii "De veghe în lanul de secară". Aceştia au convenit ca volumul să nu fie publicat în SUA şi Canada, informează BBC News. În plus, Colting nu îşi mai poate numi opera "60 Years Later: Coming Through the Rye" (De veghe în lanul de secară, după 60 de ani).

Înainte de moartea sa, Salinger l-a dat în judecată pe Colting, care a scris continuarea romanului sub pseudonimul de John David California. Potrivit avocaţilor lui Salinger, volumul este „o jecmăneală, pur şi simplu”.

Pe de cealaltă parte, autorul suedez a pretins că "60 Years Later: Coming Through the Rye" nu este o continuare a romanului, ci un comentariu literar.

Romanul original "De veghe în lanul de secară", una dintre cele mai importante opere ale literaturii americane , a apărut în 1951. Romanul continuă să fie vândut anual în 250.000 de exemplare.

Salinger a refuzat în repetate rânduri să vândă industriei cinematografice drepturile de autor asupra romanului "De veghe în lanul de secară".

 


 

×
Subiecte în articol: Canada SUA
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close