Antena 3 CNN Actualitate Cultură Dan Brown, intervievat de Mihaela Rădulescu: Eu nu scriu pentru critici, ci pentru oameni (VIDEO)

Dan Brown, intervievat de Mihaela Rădulescu: Eu nu scriu pentru critici, ci pentru oameni (VIDEO)

Dan Brown, intervievat de Mihaela Rădulescu: Eu nu scriu pentru critici, ci pentru oameni (VIDEO)
Sursa foto: Dan Brown
14 Feb 2010   •   17:33

Mihaela Rădulescu a realizat un interviu cu celebrul scriitor american Dan Brown, autorul romanelor ?Codul lui Da Vinci şi ?Înger şi demon?. Scriitorul a dezvăluit amănunte interesante referitoare la tehnica lui de lucru, dar şi la noul său roman "Simbolul pierdut", una dinte cele mai aşteptate cărţi ale ultimilor ani.

?Cred că fiecare scriitor are tehnicile lui. Eu am niste obiceiuri destul de bizare. Încep să scriu în zorii zilei, într-o cabană care nu are nici o legătură cu lumea exterioară, care nu dispune de telefon, internet sau fax?, a mărturisit scriitorul.

Dan Brown a povestit şi momentele grele din cariera şi viaţa sa. ?A existat o perioadă în care mă speriase faptul că fiecare cuvânt pe care îl scriu este citit de milioane de oameni. Au existat câteva săptămâni foarte dificile, în care mi-am pierdut inspiraţia şi puterea de a scrie. Apoi mi-am dat seama că nimic nu se schimbase, că eu mă trezeam în continuare în fiecare dimineaţă, iar persoanjelor mele nu le pasă câte cărţi vând?.

?Tema comună cărţilor mele constă în faptul că lumea nu este aşa cum o percepem noi?, a mai spus scriitorul.




Dan Brown susţine că nu este interesat de părerile criticilor. ?Un critic este plătit pentru a critica. Cu asta se ocupă ei. Eu nu scriu pentru critici. Dacă oamenii sunt mulţumiţi de ceea ce fac eu şi-mi cumpără cărţile, eu consider că am succes!?

Scriitorul i-a mărturisit Mihaelei că lucrează la un nou film bazat pe cărţile sale şi că rolul principal va fi deţinut tot de Tom Hanks. ?Promit că noul film va conţine romantism, dar nu şi scene în camere de hotel?, a glumit Brown.



MESAJUL LUI DAN BROWN PENTRU CITITORII ROMÂNI:


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mihaela radulescu interviu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close