Antena 3 CNN Actualitate Cultură Desenele lui Michelangelo descoperite într-o sală secretă, prezentate în premieră pentru public

Desenele lui Michelangelo descoperite într-o sală secretă, prezentate în premieră pentru public

Desenele lui Michelangelo descoperite într-o sală secretă, prezentate în premieră pentru public
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Iun 2013   •   13:25

Mai multe desene în cărbune de Michelangelo, descoperite într-o sală secretă de sub capela Medici din bazilica San Lorenzo din Florenţa, au fost prezentate pentru prima dată în public, luni, într-o conferinţă de presă, informează AFP, citată de Mediafax.

Desenele au fost prezentate de Monica Bietti, directoarea Muzeului Capela Medici, şi stau mărturie pentru opera unui artist obligat să se ascundă.

Michelangelo, considerat un geniu al Renaşterii italiene, a fost nevoit să se ascundă în acea cameră mică subterană - de doar şapte metri pe doi metri - timp de trei luni, în perioada atacului trupelor spaniole asupra otaşului toscan în anul 1529.

În perioada petrecută acolo, artistul italian a acoperit pereţii camerei cu schiţe, încercând să îşi stimuleze inspiraţia în vederea unor opere viitoare.

Capela "Sacristia nouă", datând din 1521, include mormintele membrilor familiei Medici, sculptate de Michelangelo.

Camera secretă, aflată la subsol, a fost descoperită în noiembrie 1975, cu ocazia unor lucrări de restaurare. Ea va rămâne inaccesibilă pentru turişti, din motive de securitate.

În complexul San Lorenzo există alte două capele Medici - Cappella dei Principi şi Capela Comorii.

×
Subiecte în articol: florenta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close