Antena 3 CNN Actualitate Cultură Două proiecte cinematografice din România, finanţate de UE cu 5 milioane de euro

Două proiecte cinematografice din România, finanţate de UE cu 5 milioane de euro

Două proiecte cinematografice din România, finanţate de UE cu 5 milioane de euro
Sursa foto: Foto: financiarul.com
de M.Z.    |    13 Mar 2012   •   15:56

Două proiecte româneşti legate de cinematografie se numără printre cele 35 de lucrări selectate pentru o finanţare totală de cinci milioane de euro în 2012, din partea unui program al Uniunii Europene în materie de cooperare internaţională şi schimburi pentru industria audiovizuală, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Astfel, proiectul "Docstories - Storytelling in Documentary Film", coordonat de Art-Doc, a primit o finanţare de 73.333 de euro, dintr-un cost total al proiectului de 107.000 de euro, informează Agerpres.

"Docstories" va crea o reţea prin care se va stimula circulaţia documentarelor şi schimbul de bune practici.

Al doilea proiect din România este "Operation Kino", coordonat de Romanian Film Production. Proiectul beneficiază de o co-finanţare de circa 200.000 de euro, dintr-un cost total de 600.000 de euro.

În total au fost selectate 35 de proiecte, care vor beneficia de o cofinanţare totală de 5 milioane de euro din partea UE.

Printre alte proiecte importante selectate se numără "Ipeda Mundus", din Franţa, care facilitează difuzarea de filme europene pe platforme video internet importante în SUA şi Canada, precum şi accesul cineaştilor din America de Nord la omologii lor europeni. Un alt proiect este "Eye on Films", tot din Franţa, care reprezintă o reţea mondială de distribuitori şi festivaluri care distribuie lungmetraje de debut în peste 20 de ţări.

Potrivit Bruxellesului, proiectele selectate vor contribui la consolidarea distribuţiei filmelor europene pe pieţe din afara Europei şi viceversa.


×
Subiecte în articol: România finantare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close