Antena 3 CNN Actualitate Cultură Două tablouri de Picasso din colecţia nepoatei pictorului, vândute cu 5,2 milioane de euro

Două tablouri de Picasso din colecţia nepoatei pictorului, vândute cu 5,2 milioane de euro

Două tablouri de Picasso din colecţia nepoatei pictorului, vândute cu 5,2 milioane de euro
de M.T.    |    07 Iun 2013   •   18:53

Două tablouri de Pablo Picasso, provenind din colecţia personală a nepoatei artistului, Marina Picasso, au fost vândute în scopuri caritabile cu 5,2 milioane de dolari la o licitaţie organizată  de casa Sotheby's, joi seară, la Paris, informează AFP, citată de Mediafax.

Marina Picasso, nepoata balerinei Olga Khokhlova, prima soţie a pictorului spaniol, a apelat în premieră la o licitaţie publică pentru vânzarea unor tablouri care au aparţinut pictorului spaniol.

Până în prezent, ea a renunţat la câteva opere de artă realizate de Picasso în favoarea unor fundaţii de caritate sau a unor persoane private.

Tabloul "Femme assise en robe grise" (foto), datând din 31 august 1943, a fost adjudecat cu 3,793 milioane de euro, în condiţiile în care preţul său estimativ era între 2,5 şi 3,5 milioane de euro.

"Palette et Tete de Taureau", pictat în 1938, a fost vândut cu 1,393 milioane de euro şi era estimat la un preţ cuprins între 1 şi 1,5 milioane de euro.

Banii obţinuţi vor fi donaţi unor fundaţii care sprijină copiii şi adolescenţii în dificultate, o cauză umanitară de care Marina Picasso este foarte ataşată, întrucât a avut ea însăşi o copilărie dificilă.

Marina Picasso are cinci copii, din care trei au fost adoptaţi din Vietnam, şi a moştenit un număr foarte mare de tablouri pictate de bunicul ei.

×
Subiecte în articol: licitatie paris Pablo Picasso
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close