Antena 3 CNN Actualitate Cultură Echipa de prezentatori Top Gear ar putea fi schimbată, pentru că nu include femei (VIDEO)

Echipa de prezentatori Top Gear ar putea fi schimbată, pentru că nu include femei (VIDEO)

Echipa de prezentatori Top Gear ar putea fi schimbată, pentru că nu include femei (VIDEO)
Sursa foto: Top Gear
29 Apr 2009   •   10:45

Posturile de televiziune britanice BBC şi Channel 4 ar putea fi obligate să folosească mai multe femei, persoane de culoare şi homosexuali pe post de prezentator. Emisiunii îndrăgite precum Top Gear ar putea să-şi schimbe echipa de prezentatori, din cauza unor noi legi care prevăd egalitatea între oameni, anunţă Daily Mail.

Organizaţiile finanţate de stat vor fi nevoite să mărească numărul de angajaţi de sex feminin, de culoare şi cu alte orientări sexuale.

Reprezentanţii instituţiilor media se tem că legea adoptată de Guvern ar putea compromite independenţa editorială. Aceştia consideră că vor fi nevoiţi să angajeze persoane pe baza de sex şi orientare sexuală, în loc să se concentreze pe găsirea unei persoane potrivite pentru post.

Purtătorul de cuvânt pe probleme culturale al Partidului Conservator din Marea Britanie, Jeremy Hunt, a declarat: ? Libertatea creativă şi editorială a televiziunilor este vitală într-o societate liberă. Atât BBC, cât şi Channel 4 au un rol important în atragerea atenţiei publice asupra problemelor sociale, însă independenţa editorială este sacră?.

Legea Egalităţii, care a fost prezentată luni, încurajează companiile să angajeze persoane din diferite medii culturale pentru a ?diversifica forţa de muncă? britanică.

La începutul acestei luni, un academician britanic a declarat că emisiunile precum ?Top Gear? ar trebui să aibă şi prezentatoare, nu doar prezentatori.

Emisiunea Top Gear este prezentată de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May. Echipa din spatele camerelor de filmat este compusă tot din persoane de sex masculin.

Producătorul executiv al Top Gear a replicat: ?Dacă toată lumea spune că emisiunea le exclude pe femei, de ce mai mult de jumătate din audienţa noastră este formată din persoane de sex feminin?Cred că această lege nu exprimă dorinţele femeilor şi sugerează că o femeie nu poate aprecia decât o emisiune prezentată de o persoană de acelaşi sex.?

Purtătorul de cuvânt al BBC a declarat: ?Trebuie să clarificăm problema cu reprezentanţii Guvernului. În prezent, purtăm discuţii în acest sens.?

Emisiunea "Top Gear" este difuzată de Antena3, în fiecare duminică, la ora 22.05.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: top gear
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close