x close

Editura ALLFA aniversează împlinirea unui an de la lansarea colecţiei Strada Ficţiunii

de Antena3.ro    |    21 Mar 2012   •   11:33

Editura ALLFA vă invită, miercuri, 28 martie, la un dublu eveniment: organizarea unui Scavengers Hunt şi lansarea unui roman de excepţie – Cevengur, de Andrei Platonov.

Redăm comunicatul:

Pe 28 martie, începând cu ora 16.30, ne întâlnim în Centrul Vechi al Bucureştiului pentru un Scavengers Hunt, al cărui rezultat se doreşte a fi: realizarea unui nou vizual pentru colecţia de literatură Strada Ficţiunii.

Vor participa 4 echipe, cu câte 5-8 membri fiecare. Patru dintre cei mai cunoscuţi bloggeri de la noi vor fi lideri de echipă, dar şi fi parteneri media ai evenimentului: Elena Cîrîc (elenaciric.ro), Raluca Popa (raluxa.com), Toma Nicolau (tomanicolau.ro) şi Alexandru Tunaru (tunaru.ro). Bloggerul lider îşi va selecta echipa dintre cititorii blogului său; dacă doriţi să participaţi trebuie să intraţi pe blogul liderului dorit şi să vă înscrieţi. Participanţii vor fi recompensaţi cu premii de la Editura ALLFA şi partenerii ei.

Membrii fiecărei echipe vor fi legaţi unii de alţii, vor primi o listă de taskuri şi vor avea o oră la dispoziţie să le îndeplinească. Echipa care va îndeplini toate taskurile va fi declarată câştigătoare si va contribui la realizarea noului vizual al colecţiei Strada Ficţiunii.

În aceeaşi zi, începând cu ora 18.00, la Godot Café-Teatru va avea loc lansarea unui roman – eveniment: Cevengur, de Andrei Platonov.

101 cuvinte despre Cevengur
Dumnezeu e supărat pe ţară. Şi Dumnezeu e om. Avioanele sunt mai grele decât aerul, şi zboară – de ce n-ar funcţiona comunismul? Pământul doarme ca o mamă de pe care a alunecat plapuma. E mai uşor să-i dezveţi de carte pe cei ştiutori decât să-i înveţi pe cei neştiutori – primii sunt mai puţini! Un om nu visează nimic, pentru că la el totul se petrece în realitate. Dacă în cărţi ar fi fost ceva serios, de mult oamenii s-ar fi îmbrăţişat unii cu alţii.
Când oamenii nu fac nimic, le apare o minte în plus, care e mai rea decât prostia.

Vor participa: Maria Coman (realizator Antena 3), Antoaneta Olteanu (traducator), Costi Rogozanu (critic), Ovidiu Simonca (jurnalist), Viorel Zaicu (Director editorial) şi Mario Demezzo (Vicepreşedinte Grupul Editorial ALL).

Actorul Vlad Logigan va citi un fragment din roman.La ora 18.30 va fi dezvăluit noul vizual realizat de echipa câştigătoare. Această imagine nou creată din elementele aduse de bloggeri, prin îndeplinirea taskurilor, va fi folosită ulterior de Editura ALLFA în materialele de promovare a colecţiei Strada Ficţiunii.

Evenimentul va fi urmat de un recital susţinut de Dan Teodorescu (Taxi).

“Strada Ficţiunii este nu doar colecţia noastră de suflet, ci un pariu pe care l-am pus şi pe care acum, după un an de zile, suntem tot mai siguri că o să-l câştigăm. Am pariat pe scrieri clasice, mai puţin cunoscute publicului român, pe scrieri contemporane ale unor autori mai puţin celebri şi pe romane bestseller, care au făcut deja înconjurul lumii. I-am adus pe Italo Calvino, Saşa Sokolov, Luis Landero, Julian Sanchez, Simon Toyne, autori care ne-au depăşit cu mult aşteptările în aprecierea publicului.
Pe Strada Ficţiunii, cu fiecare metru parcurs eşti altul, mai bun, mai deştept şi mai bogat. Iar când ajungi la capăt nu te întorci pentru că Strada Ficţiunii nu are capăt...

Acum, la un an de Strada Ficţiunii venim cu un roman-eveniment: “Cevengur”, de Andrei Platonov, dar şi cu un concept nou de promovare, cum este Scavengers Huntul, prin care dorim să implicăm şi să aducem mai aproape prietenii şi cititorii ALL.”. a declarat Mario Demezzo, vicepreşedinte Grupul Editorial ALL.

Editura ALLFA are un portofoliu bazat în special pe literatură, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele şi gusturile. În 2011 a lansat colecţia Strada Ficţiunii, în care sunt reunite romane clasice, contemporane şi populare (bestselleruri).

Citeşte mai multe despre:

Maria Coman
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati