Antena 3 CNN Actualitate Cultură Emir Kusturica va face un film despre războiul din Osetia de Sud

Emir Kusturica va face un film despre războiul din Osetia de Sud

Emir Kusturica va face un film despre războiul din Osetia de Sud
04 Dec 2008   •   21:41

Regizorul Emir Kusturica va realiza un film inspirat de războiul din Osetia de Sud, izbucnit în luna august a acestui an, anunță makfax.com. În cadrul unei vizite a regizorului sârb la Moscova, acesta a discutat cu Alexandr Totonov, reprezentantul oficial al Rusiei în Osetia de Sud, cu privire la realizarea noului proiect. Cei doi s-au întâlnit și cu istoricul Ruslan Bazarov, care va avea rolul de consultant de proiect și Natalia Marzoyeva, o femeie de afaceri a cărei companie are sediul la Paris.
Cineaștii din Georgia și-au exprimat însă neîncrederea asupra faptului că Emir Kusturica ar putea prezenta o imagine obiectivă a conflictului izbucnit în august în provincia separatistă.
Kusturica este laureat al marelui premiu Leul de Argint de la Veneția, pentru producția ?Do You Remember Dolly Bell??. Filmul său Vremea țiganilor a obținut numeroase aprecieri internaâionale, pentru modul în care prezintă cultura rromă. Printre filmele sale cele mai premiate se numără și Pisica albă pisica neagră sau Underground.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osetia de Sud
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close