Antena 3 Actualitate Cultură Eroul zilei. "Ambulanţa pentru monumente" salvează comorile de arhitectură ale României

Eroul zilei. "Ambulanţa pentru monumente" salvează comorile de arhitectură ale României

de M.Z.    |    15 Mai 2020   •   13:16
Eroul zilei. "Ambulanţa pentru monumente" salvează comorile de arhitectură ale României Antena 3

Mai multe asociaţii care luptă pentru salvarea monumentelor a obţinut una dintre cele mai importante distincţii internaţionale, în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu.

"Ambulanţa pentru monumente" este proiectul câştigător dezvoltat de Asociaţia Monumentum în colaborare cu alte asociaţii din România.

Din 2016, sute de arhitecţi, meseriaşi şi voluntari se luptă în fiecare clipă să salveze comorile de arhitectură ale României, iar în aventura lor implică şi comunităţile şi autorităţile locale.

Câte o ambulanţă dotată cu unelte, echipamente şi materiale de construcţie ajunge în fiecare zonă din România, iar până acum echipele de specialişti au intervenit în peste o treime din ţară şi au restaurat zeci de monumente.

Proiectul este sprijinit şi de Prinţul Charles care a felicitat recent România într-un mesaj video emoţionant.

"Acest premiu ne obligă să facem şi mai multe lucruri şi va pune un fel de presiune pe noi", a spus Eugen Vaida, preşedintele asociaţiei, vineri, la rubrica Eroul zilei, de la Antena 3.

Eroul zilei. Arhitectul care face bine monumentele

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close