Antena 3 CNN Actualitate Cultură Eroul zilei. "Ambulanţa pentru monumente" salvează comorile de arhitectură ale României

Eroul zilei. "Ambulanţa pentru monumente" salvează comorile de arhitectură ale României

Mai multe asociaţii care luptă pentru salvarea monumentelor a obţinut una dintre cele mai importante distincţii internaţionale, în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu.

Eroul zilei. "Ambulanţa pentru monumente" salvează comorile de arhitectură ale României
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    15 Mai 2020   •   13:16

"Ambulanţa pentru monumente" este proiectul câştigător dezvoltat de Asociaţia Monumentum în colaborare cu alte asociaţii din România.

Din 2016, sute de arhitecţi, meseriaşi şi voluntari se luptă în fiecare clipă să salveze comorile de arhitectură ale României, iar în aventura lor implică şi comunităţile şi autorităţile locale.

Câte o ambulanţă dotată cu unelte, echipamente şi materiale de construcţie ajunge în fiecare zonă din România, iar până acum echipele de specialişti au intervenit în peste o treime din ţară şi au restaurat zeci de monumente.

Proiectul este sprijinit şi de Prinţul Charles care a felicitat recent România într-un mesaj video emoţionant.

"Acest premiu ne obligă să facem şi mai multe lucruri şi va pune un fel de presiune pe noi", a spus Eugen Vaida, preşedintele asociaţiei, vineri, la rubrica Eroul zilei, de la Antena 3.

Eroul zilei. Arhitectul care face bine monumentele

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei eugen vaida
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close