Antena 3 CNN Actualitate Cultură Eroul Zilei. Promoterii artei în capitală: Tramvaiul poeziei

Eroul Zilei. Promoterii artei în capitală: Tramvaiul poeziei

Eroul Zilei. Promoterii artei în capitală: Tramvaiul poeziei
25 Mar 2019   •   12:26

De ziua internaţională a poeziei, bucureştenii au făcut o călătorie în timp. S-au plimbat cu "tramvaiul poeziei", unde au petrecut clipe minunate alături de elevi şi liceeni. Aceştia au ajutat călătorii să evadeze din cotidian, ascultând poezii ale autorilor consacraţi şi melodii din repertoriul românesc şi internaţional.

”Tramvaiul poeziei", fabricat în 1966, a fost decorat cu mesaje lirice, strofe şi versuri cunoscute, realizate într-un mod inedit de membrii Asociaţiei "Arta nu muşcă”. 

UNESCO a declarat ziua de 21 martie drept ziua internaţională a poeziei încă din 1999. Bianca Damian, Asociaţia "Arta nu muşcă", ne spune mai multe despre această inițiativă.

”Noi am anunțat înainte pe rețelele sociale, inclusiv la radio. Am fost foarte plăcut surprinzi, au fost foarte mulți oameni, majoritatea nu știau ce se întâmplă, însă au primit cu bine evenimentul(...)Printre titlurile recitate a fost Mihai Eminescu, am făcut și un joc de leapșa din Luceafărul, dar și Geo Bogza și Nichita Stănescu”,  a adăugat Bianca Damian de la Asociația ”Arta nu mușcă”.

”Tramvaiul poeziei” a fost decorat cu mesaje lirice, strofe sau versuri cunoscute, realizate într-un mod inedit, surprinzător și actual de membrii Asociației "Arta nu mușcă''. Acestea au fost lipite pe geamuri și pe scaune, iar călătorii le-au putut lua cu ei pentru a le păstra drept amintire sau pentru a le oferi persoanelor dragi.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close