Antena 3 CNN Actualitate Cultură Eroul Zilei: Teodor Hossu Longin, omul care a dus tone de cărţi în licee

Eroul Zilei: Teodor Hossu Longin, omul care a dus tone de cărţi în licee

Teodor Hossu Longin este jurnalist si scriitor, dar este şi promotorul unui acţiuni puţin întâlnite în ziua de azi în care tehnologia ne dictează viaţa.

Eroul Zilei: Teodor Hossu Longin, omul care a dus tone de cărţi în licee
23 Ian 2020   •   12:24

Teodor Hossu Longin promovează cartea în licee, îi incurajează pe elevi să citească mai mult şi le duce cărţi, chiar tone de cărţi.

Despre programul "Cu cartea prin liceu" aflăm chiar mai multe de la omul care l-a iniţiat.

''Ideea a venit prin intermediul fiicei mele care anul acesta face 18 ani. Acum trei ani a intrat la Caragiale, un liceu pe care l-am făcut şi eu şi fratele meu şi tatăl meu, deci este o tradiţie de familie. Mi-a povestit că în Caragiale a descoperit o sală, ceva între sală de lectură şi laborator de limba română. Am pus-o să îmi facă nişte poze şi am descoperit o sală de clasă aranjată ca un muzeu, cu obiecte vechi româneşti pe pereţi, o chestie foarte interesantă. Am zis că dacă tot există aşa ceva, haideţi să o folosim, mai ales că scriitorii din generaţia mea nu sunt cunoscuţi aproape deloc adolescenţilor (...) Proiectul a debutat la Caragiale, însă în scurt timp am ajuns în toată ţara'', a spus Teodor Hossu Longin.

Eroul Zilei: Teodor Hossu Longin, omul care a dus tone de cărţi în licee

 

 

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei teodor hossu longin carti licee
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close