Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziție inedită în București! Imagini unice cu hărți secrete din arhiva STASI și CNSAS

Expoziție inedită în București! Imagini unice cu hărți secrete din arhiva STASI și CNSAS

Expoziție inedită cu hărți secrete din arhiva STASI și CNSAS (Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității), au fost expuse la Institutul Goethe din București.

Expoziție inedită în București! Imagini unice cu hărți secrete din arhiva STASI și CNSAS
Sursa foto: Adrian Buga/Facebook
de Georgiana Adam    |    29 Mai 2021   •   19:21

Este vorba despre cinci hărți din arhivele STASI și trei planuri de urmărire din arhivele CNSAS.

Prin aceste planuri de urmărire, se dorea să fie ținuți sub control, dizidenții români angajați la Europa Liberă.

Adrian Buga, curatorul expoziției a vorbit în exclusiviate la Antena 3 despre hărțile și fotografiile expuse la Institutul Goethe.

"Momentan prezentăm hărți prin care arta contemporană este mai ușor înțeleasă, dar am adus fotografiile din arhiva CNSAS. Sunt câteva fotografii inedite prin care prezentăm modul în care oamenii au fost urmăriți în perioada comunistă. În următoarele zile, o să primim hărțile din arhiva STASI și le vom prezenta la Muzeul Hărților din București. Aici în expoziția aceasta, mă interesează foarte mult aspectul de depășire a granițelor lăuntrice și granițelor statale, în așa fel încât să nu mai discriminăm, să nu mai facem diferența de ton de piele, să discriminăm în baza religiilor, etc", a spus Adrian Buga.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close