Antena 3 CNN Actualitate Cultură Expoziţie inedită cu obiecte recuperate de pe Titanic, organizată la New York

Expoziţie inedită cu obiecte recuperate de pe Titanic, organizată la New York

Expoziţie inedită cu obiecte recuperate de pe Titanic, organizată la New York
Sursa foto: Titanic
13 Aug 2009   •   16:41


Mai multe obiecte care s-au aflat la bordul vasului Titanic, multe dintre ele recuperate chiar de pe fundul oceanului, vor oferi vizitatorilor o călătorie imaginară în timp, în cadrul unei expoziţii inedite ce are loc la New York.

Expoziţia oferă vizitatorilor posibilitatea să-şi imagineze că se află la bordul vasului Titanic. Multe dintre obiectele prezentate, care recreează perfect atmosfera de atunci, au fost recuperate de pe fundul oceanului sau sunt copii perfecte ale lucrurilor aflate pe vas.

Bucăţi întregi din ceea ce a fost cândva Titanicul au fost şi ele expuse. Dispozitivul cu ajutorul căruia au fost coborâte la apă bărcile de salvare, recuperat şi el, întăreşte sentimentul de autenticitate al călătoriei în timp pe care vizitatorii sunt invitaţi să o facă.

Nu lipsesc din cadrul expoziţiei cabinele călătorilor, reconstruite cu mare atenţie pentru detalii. Aici au fost expuse obiecte care au aparţinut pasagerilor de pe Titanic, precum bijuterii, cufere, chiar şi porţelanuri care au rezistat atât naufragiului cât şi testului timpului.

Vasul Titanic a pornit pe data de 10 aprilie 1912 din portul Southhampton din Anglia, cu destinaţia New York. Patru zile mai târziu, vasul s-a lovit de un iceberg şi s-a scufundat după trei ore. Peste 1.500 de oameni au murit.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Titanic expozitie New York
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close