Antena 3 CNN Actualitate Cultură A doua ediție a Festivalului Ambasadelor „Open your culture” s-a încheiat - 7 zile de periplu multicultural

A doua ediție a Festivalului Ambasadelor „Open your culture” s-a încheiat - 7 zile de periplu multicultural

A doua ediție a Festivalului Ambasadelor „Open your culture” s-a încheiat - 7 zile de periplu multicultural
de S.T.    |    05 Sep 2016   •   19:54

A doua ediție a Festivalului Ambasadelor „Open your culture” s-a încheiat după o săptămână în care Capitala a devenit o experiență culturală panoramică. Peste 30 de ambasade și-au deschis porțile pentru a promova cultura și arta diferitelor țări cu misiuni diplomatice în România. O incursiune fascinantă și plină de culoare în căutarea autenticității și originalității care stau la baza relațiilor dintre culturi!

Timp de o săptămână, trei locații din București, Teatrul Național, Cinema Muzul Național al Tăranului Român și Centrul expozițional ROMEXPO au găzduit expoziții, concerte, filme, dansuri și ceremonii culturale tradiționale.

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost și în acest an partener al Asociației Escu în organizarea festivalului și a pregătit o serie de ateliere și spectacole reprezentative pentru cultura și tradiția românească, la Romexpo. Timp de trei zile, mii de vizitatori au participat la ateliere de quilling, pictură pe stică și modelaj ceramică, și au asistat la spectacole și concerte susținute de cei mai talentați tineri ai Clubului de Excelență al fundației.

Festivalul Ambasadelor este un eveniment unic în peisajul cultural românesc, ce contribuie la sporirea prestigiului și atractivității capitalei României, promovând diversitatea culturală și arta mondială pe o scenă unică.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Escu alături de Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close