Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul românesc ”Crai Nou” (Blue Moon), a obținut premiul cel mare la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian

Filmul românesc ”Crai Nou” (Blue Moon), a obținut premiul cel mare la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian

Un film românesc a câștigat marele trofeu, pentru cel mai bun film la cea de-a 69-a ediției a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, Spania.

Filmul românesc ”Crai Nou” (Blue Moon), a obținut premiul cel mare la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian
de Alexandra Ionescu    |    26 Sep 2021   •   11:25

Blue Moon, care reprezintă debutul regizoral al actriţei Alina Grigore, a fost premiat de un juriu prezidat de Dea Kulumbegashvili, care anul trecut a câştigat trofeul la San Sebastian tot pentru un film de debut.

„Crai nou/ Blue Moon”, scris şi regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov în distribuţie, urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre dezumanizare.

O tânără  din mediul rural reuşeşte să evadeze din familia sa disfuncţională care se opunea dorinţei sale de a studia la Bucureşti.

Actrița Ioana Chiţu o interpretează pe Irina, în vârstă de  22 ani, mezina unei familii disfuncţionale, care are o mamă bolnavă și un tată absent.

Regizoarea, născută în 1984, a povestit că, dintre fetele care au părăsit satul, ea a fost singura care a plecat pentru a studia la facultate.

”Situaţia a rămas la fel, fetele sunt nevoite să plece şi există manipulare pentru a fi obligate să se căsătorească, să plece la muncă în străinătate şi să facă copii”, a spus ea.

Potrivit juriului, regizoarei române i-a fost decernat acest premiu pentru angajamentul său față de limbajul cinematografic și pentru curajul cu care a abordat propria povestire.

Alina Grigore a mulțumit întregii sale familii, echipei, precum și festivalului pentru acordarea trofeului.

×
Subiecte în articol: alina grigore san sebastian festival film
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Luminiţa Odobescu şi Antony Blinken au semnat un Memorandum
x close