Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul "Fără cale de întoarcere", marele câştigător la TIFF. Regizorul Lucian Pintilie a luat Premiul de Excelenţă

Filmul "Fără cale de întoarcere", marele câştigător la TIFF. Regizorul Lucian Pintilie a luat Premiul de Excelenţă

Filmul "Fără cale de întoarcere", marele câştigător la TIFF. Regizorul Lucian Pintilie a luat Premiul de Excelenţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iun 2011   •   16:46

Filmul "Fără cale de întoarcere" (Sin retorno), realizat în 2010 de regizorul argentinian Miguel Cohan, a câştigat Trofeul Transilvania al Competiţiei Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), informează Agerpres.

Premiul în valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Român, i-a fost înmânat cineastului, de prestigioasa actriţă britanică Jacqueline Bisset, sâmbătă seara, la Gala de închidere a TIFF, de la Cluj-Napoca.

Premiul pentru cel mai bun scenariu i-a revenit lungmetrajului "Fără cale de întoarcere". Trofeul i-a fost înmânat lui Miguel Cohan de către regizorul Radu Muntean.

Premiul pentru cea mai bună regie, în valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul Naţional de Cinematografie, a revenit cineaştilor Runar Runarsson din Danemarca, pentru filmul "Vulcanul" (2011), şi Constantin Popescu din România, pentru filmul "Principii de viaţă" (2010).

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost acordat de juriu actriţei Elodie Bouchez, pentru rolul din filmul "Imperialiştii n-au murit!" (2010), debutul în regie al tinerei cineaste Zeina Durra.

Premiul Publicului a revenit lungmetrajului "Oxigen" (2010), semnat de cineastul belgian Hans Van Nuffel.
   
Premiul Special al Juriului a fost câştigat de pelicula "O viaţă însemnată" realizată în 2010, în Spania, de regizorul de origine uruguaiană Federico Veiroj.

Premiul de Excelenţă al TIFF, conferit regizorului Lucian Pintilie


Regizorului Lucian Pintilie i-a fost conferit Premiul de Excelenţă al TIFF, la Gala de închidere a festivalului.

Un montaj cuprinzând secvenţe din filmele realizate de Lucian Pintilie a fost proiectat pe ecranul sălii. Referindu-se la filmele sale, Lucian Pintilie a spus că "După-amiaza unui torţionar" şi "Niki Ardelean, colonel în rezervă" sunt cele mai bune.

×
Subiecte în articol: TIFF filme scenariu Regie
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close