Antena 3 CNN Actualitate Cultură Fostul director TVR: Băsescu mi-a cerut să îl schimb pe directorul de ştiri cu Rodica Culcer (VIDEO)

Fostul director TVR: Băsescu mi-a cerut să îl schimb pe directorul de ştiri cu Rodica Culcer (VIDEO)

Fostul director TVR: Băsescu mi-a cerut să îl schimb pe directorul de ştiri cu Rodica Culcer (VIDEO)
11 Noi 2009   •   22:09

Fostul director al TVR, Valentin Nicolau, susţine că preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, încă de la debutul mandatului său, în 2004, să schimbe şeful departamentului de ştiri de la televiziunea naţională şi să o numească în această poziţie pe Rodica Culcer.

?Preşedintele Traian Băsescu mi-a cerut prin consilierul Adriana Săftoiu să îl schimb pe şeful departamentului de ştiri, ca un gest de bunăvoinţă, şi să o pun pe Rodica Culcer în loc? a spus Nicolau, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

?Am întrebat-o nedumerit pe dna. Săftoiu dacă în spatele rugămintei este solicitarea Preşedintelui de a numi pe altcineva în postul de director al Departamentului Ştiri al TVR. Mi-a răspuns: ?evident, pe Rodica Culcer?. Am continuat întrebarea: ?dar domnul Băsescu ştie că despre Rodica Culcer se spune că ar fi agent sub acoperire şi că, mai mult, ar lucra şi pentru...? Mi-a retezat fraza răspunzându-mi sec că ?domnul Preşedinte când îţi face o propunere ţi-o face în cunoştinţă de cauză?. N-am putut să mă abţin şi am pus nepoliticos capăt discuţiei spunând: ?transmite-i preşedintelui tău că nu pun cu bună ştiinţă un ofiţer şef la Ştiri?. La o zi sau două Băsescu făcea prima conferinţă de presă în noua sa calitate de preşedinte al României, conferinţă a cărei primă parte mi-a dedicat-o, atacându-mă în felul său inconfundabil, suburban. Iar la acel moment nimeri nu-i sufla în faţă preşedintelui jucător, toţi executau? a declarat fostul director al TVR, pentru inpolitics.ro.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu TVR
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close