Antena 3 CNN Actualitate Cultură Francezii nu mai au reclame în prime-time, la televiziunile publice, mulţumită lui Sarkozy

Francezii nu mai au reclame în prime-time, la televiziunile publice, mulţumită lui Sarkozy

Francezii nu mai au reclame în prime-time, la televiziunile publice, mulţumită lui Sarkozy
06 Ian 2009   •   21:06

Telespectatorii francezi au urmărit pentru prima oară programele televiziunii franceze, în prime time, fără pauze publicitare. Măsura face parte din reforma media iniţiată de preşedintele Nicholas Sarkozy, potrivit BBC. Publicitatea este acum interzisă la televiziunea publică franceză între orele 20.00 şi 06.00, până în anul 2011. Sarkozy consideră că planul său va îmbunătăţi calitatea programelor deoarece televiziunile nu vor mai realliza programe de calitate pentru a atrage audienţa şi, implicit, publicitatea.
Însă criticii spun că este un abuz care va priva de fonduri canalele media publice. Măsura afectează patru canale finanţate de stat. Pentru a atenua şocul, vor fi percepute taxe mai mari pentru reclamele difuzate de canalele private, şi o nouă taxă destinată providerilor de internet dar şi operatorilor detelefonie mobilă.
Criticii sunt însă de părere că noua reglementare va conduce la concedieri şi va ajuta media privată, printre care TF1, cel mai mare canal privat francez, care se află în posesia unui apropiat al preşedintelui Sarkozy.
Sindicatele organizează miercuri o grevă care va coincide cu începerea dezbaterilor în Senat, cu privire la această lege.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta Nicholas Sarkozy
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close